Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşte kayıp denizci!

Karadeniz’de fırtına yüzünden batan gemide kaybolan Edirneli gemici İsmail Kaptan’ın yakınlarına ve fotoğrafına Batı Ekspres ulaştı.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2023 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2023 16:56
Kaynak: MURAT SAVAŞ
İşte kayıp denizci!

Karadeniz’de çıkan fırtına nedeniyle Zonguldak Karadeniz Ereğlisi açıklarında batan kuru yük gemisi Kafkametler adlı gemide kaybolan 12 gemiciyi arama çalışmaları sürüyor.

Kayıp gemiciler arasında Edirne’nin Enez ilçesinden 71 yaşındaki İsmail Kaptan da bulunuyor. Enez’de doğup büyüdükten sonra ilçeden ayrılan Kaptan, uzun zamandır gemici olarak çalıştığı belirtiliyor. Kaptan’ın, batan gemide “usta gemici” olarak görev yaptığı öğrenildi.

“BİR MEZARI OLSUN”

Batı Ekspres’e konuşan İsmail Kaptan’ın yeğeni Ümit Kaptan, “Ailemizin kökü Yunanistan’a dayanıyor. Dedelerimizin dedeleri mübadeleyle Türkiye’ye göçmen gelmişler. Aile Yunanistan’da da denizciymiş. O yüzden bize ‘Kaptan’ soyadını vermişler. Amcam yaklaşık 20 yıldır buralardan uzaktaydı. Yıllardır görüşmedik. İnşallah sağ kurtulurlar. Ancak bu aşamadan sonra sağ bulunmaları çok zor. Ölmüşse bile bulunup bir mezarı olsun isterim. Onu Enez’e defnetmek istiyorum” dedi.

MURAT SAVAŞ

Kaynak: MURAT SAVAŞ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.