Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İYİ Partili Akalın’dan sert ifadeler

İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın da katıldığı iş dünyasına verilen iftar yemeğiyle ilgili sert konuştu. Akalın, siyasi parti adaylarının iftara önce davet edilip sonra davetin iptal edilmesine karşın AK Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba’nın programa katılmasını ve Işıkhan’ın İba’ya oy istemesini eleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2024 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2024 15:48
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
İYİ Partili Akalın’dan sert ifadeler

Edirne Valiliği İle Edirne Ticaret Ve Sanayi Odası’nın (ETSO) birlikte düzenleyip, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ın da katıldığı iftar yemeği Edirne gündeminden düşmüyor. Bugün, İYİ Parti Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, parti binasında düzenlenen basın toplantısında iftar programı hakkında sert ifadeler kullandı.

Dün öğlende ETSO Başkanı Sezai Irmak’nın kendisini arayarak il başkanı ve belediye başkan adayıyla beraber iftar programına davet ettiğini, birkaç saat sonra Bakan Işıkhan’ın siyasi bir şova dönüşmemesi için il başkanları ve belediye başkan adaylarının davet edilmeyerek, sadece milletvekillerinin davet edildiğini söylediğini aktardı.

Akalın, daha sonra programa AK Parti Adayı Belgin İba’nın katıldığını ve Bakan Işıkhan’ın Belgin İba için iftara katılan iş insanlarından oy istediğini ifade etti. Akalın konuşmasında; “Maalesef Türkiye’de olduğu gibi Edirne’de de bir maskeli balo var. İçeride maskeli baloda oynayanlar hepsi aynı ama dışarıya çıktıklarında yüzlerini görüyorsunuz. Bu maskeli balo inşallah sona erecek, ermezse de ülkemizi çok kötü günler bekliyor. Dün beni Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı aradı. İftar organizasyonuna il başkanı ve belediye başkan adayımızla beraber davet etti. Birkaç saat sonra tekrar arayarak ‘Bakanımız siyasi şov olabilir diye bunu istemiyor diyerek başkan adayları ve il başkanlarımızın gelmemesi konusunda hassasiyet var siz tek gelebilirsiniz’ dedi. Biz de tamam dedik. Sonra iftara 10 dakika kala valilikten bizi ‘geliyor musunuz?’ diye aradılar. Bu iftarı valilik mi, ETSO mu düzenliyor? Bu önemli değil ama oraya sadece bir aday çıktı ve bakan o iftara katılan Edirne’mizin müstesna iş adamlarından oy istedi. Bir kişi de çıkıp ‘diğer başkan adayları nerede’ demedi” dedi.

“DEVLET HAKEMDİR, TARAF OLAMAZ”

Devletin hakem olduğunu, taraf olamayacağını belirten Akalın; “Devlet devlettir. Devlet hakemdir. Devlet taraf olamaz. Eğer Sayın Valimiz maaşını AK Parti’den alıyorsa istediğini çağırabilir. Bakan maaşını AK Parti’den alıyorsa istediği için propaganda yapabilir. Benim ve sizlerin ödemiş olduğu vergiden alıyor maaşını. Bunlara benim bir kuruş vergimden maaşlarına geçtiyse hakkımı helal etmiyorum. Devlet bu kadar küçültülemez. Tepki vermeliyiz. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ayağa kalkmalı. Bir bakan geliyor, sadece bir aday için oy istiyor. Bu ülkenin sorunu açlıktır, sefalettir, fakirliktir, adaletsizliktir, hukuksuzluktur, liyakatsizliktir. Milletimizi aç bırakıp koliler dağıtarak oy mu alacaksınız? Edirne’yi siz böyle mi sanıyorsunuz? Edirne’yi bu kadar cahil mi sanıyorsunuz? Ben buna isyan ediyorum. Böyle düzene isyan ediyorum. Böyle düzen olmaz, böyle devlet olmaz, böyle devlet anlayışı olmaz” şeklinde konuştu

Açıklamalarının bir bölümünde telefonundan Edirne’de AK Parti’ye oy verilmezse 31 Mart’ta sosyal yardımların kesileceğinin seçmenlere söylendiği bir videoyu dinleten Akalın; “Ülkenin geldiği durum bu. Daha önce de söylediğim gibi eğer böyle idare edecekseniz seçimlere ne gerek var. Atama yapın biz de rahat edelim. Bizleri devletle karşı karşıya getirmeyin. Bu terazisini bozduğunuz kantar, gün gelir sizi de tartar. Valisine de, Kaymakamına da, Bakanına da aynısını söylüyorum. Koli dağıtıp oy alıyorsun. Edirne’nin iş adamlarını toplayıp diğerlerine gelmeyin diyorsun ve orada iş adamlarından oy istiyorsun. İşte sistemin bizi getirdiği nokta budur. Yarın öbür gün demokrasi de yok derlerse şaşırmayın. Bir taraf devletin, diğer taraf belediyenin kaynaklarını kullanıyor. Bu insanların emeğini çalamazsınız. Fakirleştirilmiş, yüzde 80’i fakirlik sınırının altında yaşayan insanlarımızdan yararlanarak, onlar üzerinden siyaset yapılıyor. Söz sizin, söz Edirne halkının. Bunları cevabınızı vermelisiniz” ifadelerini kullandı.

CHP MİLLETVEKİLİNE ŞOK SUÇLAMA

Akalın’ın konuşmasından sonra söz alan İYİ Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Hamdi Sedefçi, Edirne’de kendisinin 2-3 puan önde olduğunu, CHP Milletvekili Baran Yazgan’ın bu anket sonuçlarını bile bile kendisinden oy almaya çalışarak AK Parti’nin ekmeğine yağ sürmeye çalıştığını söyledi. Sedefçi; “Edirne son günlerde bir anket furyası yaşandığını biliyoruz. Çeşitli yorumlar ve yönlendirmeler yapılmaya çalışılıyor. Baran Yazgan da bu anket sonuçlarını bile bile, CHP’nin oyunun yüzde 20’lerde olduğunu bile bile hala AK Parti’nin ekmeğine yağ sürmeye çalışıyor. Benden alacakları birkaç puan oy resmen AK Parti’nin Edirne Belediye Başkanlığı seçimini alması demektir. Baran Yazgan bunu bile bile yapıyor. Onun amacı seçimi kazanmak değil, Cumhuriyete sahip çıkmak değil, Cumhuriyet karşıtlarına Edirne’nin kapılarını açmaktır. Buna şiddetle karşıyız. CHP’li, İYİ Partili, Cumhuriyet aşığı insanlarımız hepimiz kol kola girip Cumhuriyete sahip çıkarak doğru yerde buluşarak, İYİ Parti’de buluşarak bu seçimi kazanacağımıza eminim. Eğer ki ben CHP’nin iddia ettiği gibi yüzde 15’lerde olsam hiç tereddüt etmeden sayın vekilimle, il başkanımla, genel merkezimle görüşerek bu adaylıktan çekiliyorum, Cumhuriyetin kalesine sahip çıkmalıyız, ben Filiz Hanım’a destek veriyorum derdim. Şu anda tam tersi, biz öndeyken CHP’nin belli kesimlerinden ‘çekil, destek ver’ talepleri geliyor. Edirne halkı kararını vermiştir. Edirne’yi göz göre göre AK Partiye teslim etmeyeceğiz. Bu Cumhuriyet kentine sahip çıkacağız. Seçimi 5-6 puan farkla alacağımızdan yüzde 100 eminim. 1 Nisan tarihinde İYİ Partinin güneşi Edirne’mize doğacaktır” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.