Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Kaliteli öğretmen kaliteli bir nesil demek”

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Erhan Vatansever, “Köy Enstitüleri” konulu konferans verdi. Vatansever, Köy Enstitülerinin önemini vurgulayarak “Kaliteli öğretmen kaliteli bir nesil demek” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2024 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2024 15:42
Kaynak: HİLAL PEKER
“Kaliteli öğretmen kaliteli bir nesil demek”

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde görevli Dr. Öğr. Üyesi Erhan Vatansever, Türkiye'nin eğitim tarihinde önemli bir yere sahip olan "Köy Enstitüleri" konusunda bir konferans verdi. Vatansever'in sunumu, katılımcılara Türkiye'nin eğitimdeki dönüşüm sürecinde Köy Enstitüleri'nin rolü hakkında derinlemesine bir anlayış sunmayı amaçladı.

Vatansever, konferansta Köy Enstitüleri'nin kuruluşundan itibaren işlevleri, eğitim anlayışı ve etkileri gibi konuları ele aldı. Vatansever, Köy Enstitüleri'nin sadece bir eğitim kurumu olmanın ötesinde, sosyal ve kültürel dönüşüme de önayak olduğunu vurguladı.

Ayrıca, Köy Enstitüleri'nin Türkiye'nin modernleşme sürecinde köylerdeki eğitim ve kalkınma alanında nasıl bir köprü vazifesi gördüğünü ele aldı.

“EĞİTİMİNİZ İYİYSE EKONOMİNİZ DE İYİDİR”

Eğitimin iyi olduğu bir ülkede ekonominin de iyi olduğunu savunan Vatansever; “Köy Enstitüleri, öğretmen yetiştirmekte en kaliteli verim aldığımız kurumdur. Bunları günümüze geri getirmek mümkün değil ama mantığı, öğrencilerin ve öğretmenlerin nasıl yetiştirildiğini anlayıp modernleştirilip günümüze uyarlayabilirsek daha fazla kaliteli öğretmen yetiştiririz. Kaliteli öğretmen kaliteli bir nesil demek. Çünkü dünyaya baktığımızda ekonomik ve medeniyet olarak ileriye giden ülkelerde eğitim hep ilerdedir. Eğitiminiz iyiyse ekonominiz de iyidir, ekonominiz iyiyse eğitiminiz de iyidir. Eğitimin kötü olduğu bir ülkede ekonominin iyi olduğunu göremezsiniz. Köy Enstitülerini önemini vurgulamaya çalışıyoruz. Branşı ne olursa olsun bir öğretmen okumayı bilmeli, toplumu tanımalı, köyü bilmeli ve kalkındırmalı. Her alanda kendini geliştirmesi gerekir.  Köy Enstitülerinde de bu tür öğrenciler yetiştiriliyordu” diye konuştu.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.