Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karaağaç’ta tipografi sergisi

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Tasarımı Bölümü tarafından düzenlenen, küratörlüğünü Doç. Semih Oduncu’nun yaptığı 3’üncü Sınıf Tipografi Atölyesi - Deneysel Tipografi Sergisi Karaağaç’ta Mimar Kemaleddin Sergi Salonu’nda açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 16:23
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Karaağaç’ta tipografi sergisi

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Tasarımı Bölümü öğrencileri tarafından 3’üncü Sınıf Tipografi Atölyesi - Deneysel Tipografi Sergisi, Güzel Sanatlar Fakültesi Mimar Kemaleddin Sergi Salonu’nda açıldı. Küratörlüğünü Doç. Semih Oduncu’nun yaptığı sergiyi sanatseverler, 8 Mayıs tarihine kadar gezebilecek. Öğrencilerin farklı materyaller kullanarak yapmış oldukları deneysel tipografi çalışmalarını sergilendiği açılışta konuşan Doç. Semih Oduncu; “Sergi içerisinde birçok farklı konseptle karşılaşacaksınız. Birçok farklı tipografik düzenleme var ve bunların hepsinde farklı materyaller üç boyutla birleşiyor ve o şekilde sunuluyor. Bütün çalışmalarda öğrencilerimizin tutkularının, emeklerinin ve öğrenim süreçlerinin bir yansıması var. Sergiye katılan öğrencilere çok teşekkür ediyorum. Bu çok zorlu bir süreçti ve bunu çok güzel bir şekilde yönettiler. Çok güzel çalışmalar ortaya koydular. Öğrendikleri her şeyi bu çalışmalara çok güzel bir şekilde entegre ettiler. Bu onlardan sonra gelecek diğer öğrencilere de bir ilham kaynağı oluyor, yol gösteriyor” dedi.

Oldukça iddialı bir sergi olduğunu söyleyen Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Muhammet Bayraktaroğlu ise; “Sevgili öğrencilerimizi de motive ederek bu sergiyi huzurunuza getirdik. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu bir çizgidir, bu bir çıtadır. Her zaman için daha iyisinin yapılmasının, yapılabilirliğinin de bir göstergesidir. Bu mihenk taşından sonra çok daha iddialı sergilerle burada siz sevgili arkadaşlarımızı görmekten mutluluk duyacağımızı canı gönülden ifade etmek isterim” diye konuştu.

Farklı disiplinlerden sergi açmanın öğrencilerin eğitimi açısından önemine değinen Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Melihat Tüzün; “Yine güzel bir sergiyle, grafik bölümünün bu yıl ikinci sergisiyle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Bizim için, farklı disiplinleri bir arada tuttuğumuz,  farkı disiplinlerden sergiler açmak çok önemli. Öğrencilerimizin eğitimi açısından da çok önemli. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Eserlere baktığımızda yaratıcılığın sınırlarını zorlamışlar” ifadelerini kullandı.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.