Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırkpınar Bu Yıl Esnafın Beklentilerini Karşılamadı

Edirne’nin tarihi Alipaşa Çarşısı esnafı 663’üncü Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’nin bu yıl kendileri için beklenenden durgun geçtiğini belirtti. Geleneksel olarak her yıl düzenlenen ve yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken festival, bu yıl esnafın beklentilerini karşılamadı.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2024 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2024 17:20
Kaynak: HİLAL PEKER
Kırkpınar Bu Yıl Esnafın Beklentilerini Karşılamadı

Edirne’nin ünlü Alipaşa Çarşısı esnafları, 663’üncü Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali'nin kendileri için beklentilerin çok altında geçtiğini belirtti. Her yıl binlerce turisti ağırlayan ve esnafın yüzünü güldüren bu önemli etkinliğin, bu yıl esnaf açısından hayal kırıklığı yarattığı ifade edildi.

 "SATIŞLAR KÖTÜ, HAREKETLİLİK YOK"

Alipaşa Çarşısı'nda uzun yıllardır esnaflık yapan Selçuk Supçiler, satışların beklenenin çok altında kaldığını dile getirdi. Supçiler; "Kırkpınar biz esnaflar açısından durgun geçti. Sabahtan beri hangi esnaf arkadaşımla konuştuysam bunu söylüyor. Kimse umduğunu bulamadı. Geçen senelerde yaklaşık 2 bin pehlivan katılıyordu. Bu sene puanlama sebebi ile 800-850 kişiye düştü. Bin küsür bir fark var. Onun yanında ailesi de gelmeyince, sporcu sayısında azalma olunca ister istemez satışlarda beklenen hareketlilik olmadı. Genel bir değerlendirme yaptığımızda ise satışlar kötüydü" dedi.

Supçiler, festivalin beklenen turist akınına sebep olmamasının nedenini sorgularken, ekonomik koşulların da bunda etkili olabileceğini belirtti.

"KIRKPINAR’IN ESNAFA HİÇBİR FAYDASI OLMADI"

Bir diğer çarşı esnafı İlknur Arı da Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivalinin kendileri için herhangi bir fayda sağlamadığını ifade etti. Arı; "Kırkpınar gibi büyük ve köklü bir etkinliğin bize katkı sağlamasını beklerdik. Ancak ne yazık ki bu yıl festival esnafa hiçbir fayda getirmedi. Satışlarımızda hiçbir artış olmadı, hatta bazı günler normal günlerden bile daha durgundu. Kakava ve Hıdırellez Şenliklerinde işlerimiz çok güzeldi. Kakavadan sonra işlerimiz durdu. O zamandan bu yana işlerimiz durgun" diye konuştu.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.