Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Köy Enstitüleri 84. yılı Tekirdağ'da kutlandı

Köy Enstitüleri’nin 84’üncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Tekirdağ Kent Konseyi tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2024 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2024 12:01
Kaynak: Haber Merkezi
Köy Enstitüleri 84. yılı Tekirdağ'da kutlandı

Tarihi Tekirdağ Valiliği önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlayan Köy Enstitülerinin 84. Kuruluş etkinlikler, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yılmaz İçöz Sahnesi’nde gerçekleştirilen “Tekirdağ’da Yaşayan Kepirtepeliler” isimli fotoğraf sergisi ve Tekirdağ Güzel Sanatlar Lisesi müzik dinletisi ile devam etti.

Ardından Köy Enstitüleri mezunlarından Emekli Öğretmen Sabri Işık, öğrencilik yıllarına dair anılarını paylaştığı konuşmada, “Köy Enstitüleri’nin kuruluşunda emeği geçen herkesi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Böylesine anlamlı bir günde düzenlenen etkinliklerde emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

“ONURLU VE GÜZEL YARINLAR KURACAĞIZ”

Daha sonra açılış konuşmasını gerçekleştirmek üzere kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, eğitimde laik, bilimsel, çağdaş, fırsat eşitliğini sağlayan eğitim bayrağını biz taşıyacağız. Aydınlanma meşalesini, yaptığımız her işte daha da yukarıya taşıyacağız. Bunun sözünü buradan tüm hemşehrilerimize verelim. Kimsenin kuşkusu olmasın ki, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Saffet Arıkan’ın, Hasan Ali Yücel’in, İsmail Hakkı Tonguç’un o büyük fikri mirasına yakışan onurlu ve güzel yarınlar kuracağız. Bu büyük aydınlatma atılımında emeği, katkısı olan herkesi minnetle, saygıyla anıyorum. Ben de bir cumhuriyet çocuğu olarak, cumhuriyet sayesinde okumuş, doktor olmuş, milletvekili olmuş ve bugün karşınızda büyükşehir belediye başkanı olabilmiş bir kadın olarak, bir cumhuriyet evladı olarak, bu mirasa sahip çıkmak, bu bayrağı en yukarı taşımak boynumun borcudur. Bu borcu ödeme fırsatını bana verdiğiniz için hepinize yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Köy Enstitüleri’nin eğitim kalitesinin ele alındığı programda, Eğitim Bilimci Doç. Dr. Hayal Köksal da bir konuşma yaparak katılımcılara bilgiler verdi.

Ardından program, ‘Kuruluşundan Günümüze Köy Enstitüleri’ konulu panel ile devam etti. Namigar Başbuğoğlu’nun panelist olduğu programda, Emekli Öğretmenler Nilgün Okur, Ercan Duygu ile Mimar Ural Özcan, katılımcılara Köy Enstitüleri ile ilgili bilgiler paylaşıp sorularını cevapladı.

Program, son olarak Lüleburgaz Köy Enstitüleri Mandolin Grubunun müzik dinletisi ve plaket takdimi ile sona erdi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.