Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lalapaşa’nın 2 köyüne RES projesi

Lalapaşa’nın 2 köyünde 20 türbin ve Enerji Depolama Tesisi’nin planlandığı RES projesi için ÇED süreci başlatıldı. Projenin santral alanı, orman alanları, tarım arazisi, nehir, yeraltı suları beslenme alanı (YAS) ve kırsal yerleşim alanları nitelikli alan olarak tanımlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2024 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2024 16:58
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Lalapaşa’nın 2 köyüne RES projesi

Edirne’nin Lalapaşa ilçesine bağlı Hacıdanişment ve Sarıdanişment köylerinde 20 türbin ve Enerji Depolama Tesisi’nin bulunduğu Rüzgâr Enerji Santrali (RES) Projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlatıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ÇED Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, Reis RS Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından planlanan projenin ÇED başvuru dosyasının incelendiği ve ÇED sürecinin başlatıldığı açıklandı. Duyuruda, projeye ilişkin görüş, soru ve önerilerin Edirne Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü veya Bakanlığına gönderilebileceğini belirtildi. Duyuruda ayrıca projenin ÇED başvuru dosyasına da yer verildi.

SANTRAL ALANI 2.448,03 HA

Projenin ÇED başvuru dosyasında göre; 2.448,03 ha santral alanında 20 adet türbin ve 1 adet Enerji Depolama Tesisi/Şalt Merkezi’nin yer alması planlanıyor. 20 adet türbinin toplam kurulu gücünün 111,2 MWm/111,2 MWe olacağına yer verilen dosyada, Enerji Depolama Tesisi’nin toplam kurulu gücünün 111,2 MWe, toplam depolama kapasitesinin ise 111,2 MWh olarak tesis edileceği belirtildi. 20 adet rüzgâr türbininden yıllık 444.800.000,00 kWh elektrik enerjisi üretileceğine yer verilen dosyada, üretilecek elektrik enerjisinin Kofçaz Havza TM, 154 kV’ne aktarılmasının planlandığı ifade edildi.

ORMAN, TARIM, NEHİR VE YAS ALANLARINDA

Konutlara en yakın türbinin Hacıdanişment dahilinde ve kuşuçuşu yaklaşık 520 metre mesafede yer aldığına dikkat çekilen dosyada, Trakya Alt Bölgesi Ergene Havzası 1/100.000 Ölçekli Revizyon Çevre Düzeni Planı E17 paftasında söz konusu santral alanı, orman alanları, tarım arazisi, nehir, yeraltı suları beslenme alanı (YAS) ve kırsal yerleşim alanları nitelikli alan olarak tanımlanıyor. Türbin alanları ise orman alanları, tarım arazisi ve yeraltı suları beslenme alanı (YAS) olarak tanımlanan alanda yer alıyor.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.