Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

LGS’de İkinci Yarı Başladı

Edirne’de LGS’nin ilk oturumunu tamamlayan 8’inci sınıf öğrencileri 45 dakika molanın ardından ikinci oturum için içeriye alındı.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2024 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2024 11:56
Kaynak: MERT ERİŞKİN
LGS’de İkinci Yarı Başladı

Edirne’de saat 9.30’da başlayan Liselere Geçiş Sınavı’nın (LGS) ilk oturumu tamamlandı. 2’nci oturum için dışarıya çıkan öğrenciler sıcak havaya rağmen kapıda bekleyen ailelerinin yanlarına koşarak ilk oturumu değerlendirdi.

50 soruluk sözel alandan oluşan ilk oturumun ardından 40 soruluk sayısal alan olan ikinci oturum için öğrenciler 11.30’da içeriye alındı.

“STRESİMİ KONTROL ETTİM”

İlk oturumu değerlendiren Firdevs Rana Akyıldız, “Sınavım ilk başlarda güzel geçti. Stresimi kontrol ettim ve hiçbir şekilde endişe olmadım. Yani gayet güzeldi. Sadece son 15 dakika falan benim inkılabım boş kalmıştı. Onu çözüyordum. Bir de Türkçe‘den birkaç boşum vardı onları yetiştirmeye çalışırken biraz stres oldum. O yüzden Türkçe’de de belki çok yalnışım çıkabilir diye korkuyorum. Sınav çok kolaydı. Din, İngilizce, inkılap çok kolaydı. Normalde denemelerde de kendimi kontrol edebiliyorum aslında ama o anda LGS’nin stresi nedeniyle biraz stres oldum. Tamamen bir hedefim yok ama 490 puan almak istiyorum” dedi.

“ÇOK YOL KATETTİM”

LGS’ye nasıl çalıştığını anlatan Akyıldız, “LGS sürecimde 7’nci sınıftan beri yaz tatilinde paragraf çözüyordum, kitap okuyordum. Bunu her gün sürekli yapıyordum. Benim Türkçem çok yavaştı. Yani aşırı yavaş çözüyordum. 13 soruyu 30 dakikada çözdüğüm oluyordu. Şimdi 13 soruyu 13 dakikada çözebiliyorum. Paragraf çözmem beni hızlandırdı. Ayrıca sene boyunca matematik çalışıyordum. Matematikte eksiğim vardı. Bence çok yol katettim. Çünkü sene başındaki denemelerimle şu anki denemelerim arasında çok fark var” diye konuştu.

“BİR SENE BOYUNCA ÇALIŞTIM”

İkinci oturum için düşüncelerini aktaran Akyıldız, “Sorun etmiyorum. Bence hazırım. Bir sene boyunca zaten çalıştım. Çalışmasam bile fenim çok iyiydi. Biraz matematiğimde şüphem var. Onu da eğer stresimi kontrol edersem halledebileceğimi düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

“ELİMİZDEN GELDİĞİ KADAR DESTEK OLDUK”

Kızının her zaman yanında olduğunu belirten Ahmet Akyıldız; “İlk önce kendi kızıma ve bütün çocuklarımıza Allah zihin açıklığı versin diyorum. Çocuklar için de, aileler için de zor bir süreç oldu ama umut ediyoruz ki hak ettiklerini, başardıklarını, elde ettiklerini alacaklar. Kolay bir zaman olmadı. 1 yıldır sadece sınavı için çalıştı. Her şeyini sınavına ayırdı. Bu da aileyi de ister istemez etkiledi. Biz bir yere gideceğimiz zaman ya da bir program yapacağımız zaman hep kızımızın sınavlarına çalıştığını düşünerek hareket ettik. Daha doğrusu tabiri caizse evde onunla beraber kaldık. Elimizden geldiği kadar sınavlarına destek olduk” sözlerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.