Hava Durumu

Lüleburgaz’da Şenlik Ateşi 34’üncü Kez Yandı

Lüleburgaz Belediyesi’nin her yıl büyük bir coşkuyla gerçekleştirdiği Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği’nin 34’üncüsü bu yıl da renkli görüntülerle başladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2025 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2025 10:59
Kaynak: Haber Merkezi
Lüleburgaz’da Şenlik Ateşi 34’üncü Kez Yandı

20 Nisan’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan şenliğe bu yıl Bulgaristan, Bosna Hersek, Kazakistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kırgızistan ve Tataristan’dan konuk ekipler katıldı.

Tören alanında düzenlenen törene Lüleburgaz Belediye Başkanvekili Kemal Pektaş, KKTC Konsolosu Ülkü Alemdar, Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Çınar Karaman, başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çelenk töreninin ardından kalabalık bando eşliğinde Kongre Meydanı’na yürüdü.

Buradaki konuşmaların ardından Lüleburgaz Belediye Başkanvekili Kemal Pektaş, Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Çınar Karaman, belediye başkan yardımcıları ve konuk ekip temsilcileri şenlik ateşini yaktı ardından dostluk-barış ve kardeşlik halayı çekildi.

6 konuk ülke ile toplamda 111 ekibin sahne alacağı şenliğin ilk günü gösteri ekiplerinin performansları ile devam etti.

Lüleburgaz Belediyesi’nin 34’üncü Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren satranç, tenis, tekvando ve resim yarışmalarında dereceye giren çocuklara da madalyaları verildi.

Şenlik kapsamında 23 Nisan akşamına kadar yerli ve yabancı ekipler Kongre Meydanı’nda gösterilerini sunacak.

34’üncü Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında Kongre Meydanı çevresinde kurulan çadırlar da ilgi çekti.

Şenlik çadırlarının açılışı Belediye Başkanvekili Kemal Pektaş, belediye başkan yardımcıları Derya Aktan, Gökhan Kaya Atay ve Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Çınar Karaman tarafından gerçekleştirildi.

Yüz boyamadan spora, resimden ahşap boyamaya çok sayıda etkinliğin gerçekleştirildiği çadırlar şenlik boyunca açık olacak.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.