Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Madenler mi, çocuklar ve onların geleceği mi?”

DOKU Derneği Başkanı Göksal Çidem, 22 Nisan Dünya Günü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2024 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2024 13:15
Kaynak: Haber Merkezi
“Madenler mi, çocuklar ve onların geleceği mi?”

22 Nisan 1970'te kutlanmaya başlanan Dünya Günü’nün, çevre bilincinin oluşturulmasına önemli bir katkı sağladığına dikkat çeken Çidem, gelecekte sağlıklı ve temiz bir çevrede 23 Nisanları ve Dünya günlerini kutlamanın en büyük bayram olacağını söyledi.

Çidem açıklamasında şunları dile getirdi:

“22 Nisan Dünya Günü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu yaşanıyor. 22 Nisan 1970'te kutlanmaya başlanan Dünya Günü, çevre bilincinin oluşturulmasına önemli bir katkı sağladı.

Dünya Günü'nde iklim değişikliğinin yol açtığı sorunlar ön plana çıkıyor. Çölleşme, sıcak hava dalgaları ve orman yangınları gibi sorunlar giderek artıyor. Küresel ısınma buzulların erimesine, aşırı hava koşullarına, canlı türlerinin yer değiştirmesine ya da neslinin tükenmesine neden oluyor.

Dünya Gününde yüzlerce ülkeden on binlerce katılımcı gezegenin yaşamını ve genel olarak korunmasını savunuyor. Dünya çapında kalkınma için sürdürülebilir ve etkili çevre politikaları için çaba sarf ediyor. Istrancalarda yaşadığımız bölgede dünyanın eşsiz ve nadir köşelerinden biridir.

Yaşadığımız doğal alanlarımızın   ve biyolojik çeşitliliğin sadece insanlar için değil, tüm doğa için önemini farkındalık yaratmaya devam edersek, hepimizin ortak evimiz olan Dünya'da uyumlu bir şekilde bir arada yaşama fırsatına önemli bir katkı sağlayacağız

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’te 23 Nisan’ı Bayram olarak çocuklara hediye etti. Gelecek nesillerimizin bayramında onlara yaşanabilir bir çevre bırakma hepimizin anayasal görevi olup, insan olarak ta sorumluluğumuzdur.

Çocukların nefes aldığı ormanlarımızı, yaşam kaynağı olan sularımızı, sağlıklı ve dengeli beslenmeleri için kirletilmemiş tarım topraklarını fakatsız, amasız, ancaksız korumak zorundayız. Bunları koruyup, çocuklara bırakırsak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çok daha değerli ve anlamlı olacaktır.

Dünya gününde, dünya çocuklarına Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından armağan edilen bu bayramın gelecekte de kutlanması için hepimiz, seçilmişler, atanmışlar bu bilinç ve sorumlulukla eylem planlarını hazırlamalı ve karar vermelidir. Koruma ve kullanma dengesi gözetilmeden günlük çıkarlar uğruna karar vermek yerine gelecek nesiller adına karar vermek gerekir. Altın ve gümüş gibi madenlerin yerine hangisinin daha değerli olduğuna karar verilmeli. Madenler mi, çocuklar ve onların geleceği mi?

Gelecekte sağlıklı ve temiz bir çevrede 23 Nisanları ve Dünya günlerini kutlamak en büyük bayramımız olacaktır.”

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.