Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Millet Bahçesi yakında hizmette

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, yapımı devam eden Millet Bahçesi’nin yakın zamanda Edirnelilerin hizmetine açılacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2024 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2024 17:20
Kaynak: HİLAL PEKER
Millet Bahçesi yakında hizmette

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Söğütlük Kent Ormanı’nda yapımı devam eden Millet Bahçesi’nin yakın zamanda Edirnelilerin hizmetine açılacağının müjdesini verdi. Yüzlerce ağacın dikildiğini, yürüyüş yollarının yapıldığını belirten Aksal, bahçenin çok güzelleştirildiğini söyledi.

25 Kasım Stadyumunun çok kötü durumda olduğunu yıkılma planının olduğunu ifade eden Aksal, yerine yeşil bir alan düzenlemesi yapmak istediklerini söyledi. Edirnespor’un 25 Kasım Stadı’nda incelemelerde bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın 10 bin kişilik stat sözünü hatırlatan Aksal, ilerleyen günlerde ihalesini yapacaklarını ancak Edirnesporun da düşüncelerinin önemli olduğunu  söyledi.

“MİLLET BAHÇESİ ÇOK GÜZEL OLDU”

Millet Bahçesi’nin çok güzel olduğunu söyleyen Aksal; “Bazı kısımlar karşı çıktı ama proje çok büyük ölçüde tamamlandı. Çok yakında vatandaşlarımızın kullanımına açmayı planlıyoruz. Açıldığında çok güzel olduğunu, yüzlerce ağacın dikildiğini göreceksiniz. Ağaç tabi ki kesilmez ama sonuçta ağaç da bir canlıdır. Nasıl bir insanın ömrü varsa ağacın da bir ömrü var. Söğütlükte de ömrünü tamamlamış, vatandaşa tehlike arz eden ağaçlar varsa temizlenir. Doğaldır, yerine yenilerini ekersiniz. Göreceksiniz çok güzel ağaçlar diktik çok güzel yürüyüş yolları yaptık” dedi.

“25 KASIM STADI ÇOK KÖTÜ DURUMDA”

Aksal, 25 Kasım stadının kötü durumda olduğunu belirterek; “25 Kasım Stadı çok kötü durumda. Biz stat inşa edilinceye kadar Belediye, Tunca Tesislerini Bakanlığımıza devretti. Orasını ihya ettik. Edirnesporumuz maçlarını orada yapar. Edirne’nin yeşil alana çok ihtiyacı var. 25 Kasım Stadyumunu yeşil alan olarak değerlendirmeyi düşündük. Yıkım ihalesi de var. Son günlerde ben şunu duyuyorum. Basında çıkan haber yorumlarına bakıyorum. Şu an orası yıkılmasın diye bir talep de var. Bilemiyorum, bizim yıkım sözümüz var. Edirnesporumuzun da maçlarını Tunca Tesisimizde oynaması. Bu aşamada da yeni stadımızın ihalesini yapıp çalışmalarına başlamamız. Ama yine Edirnesporla görüşülür, gerekiyorsa tekrar değerlendirilir. Bizim için en önemlisi vatandaşımızın ne istediğidir” diye konuştu.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.