Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Müdürümüz giderse, çocuklarımız okula gelmez”

Edirne’nin Yeniimaret Mahallesi’ndeki Mithatpaşa İlkokulu Müdürü Ertan Çekiç’in il içerisinde başka bir okula tayin olmasına veliler tepkili. Müdürlerinin gitmemesi için imza toplayan veliler, Ertan Hoca yoksa, öğrencileri okula gönderemediklerini söylediler.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2024 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2024 12:19
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
“Müdürümüz giderse, çocuklarımız okula gelmez”

Yaptığı faaliyetlerle, bizzat kendisinin de çalışmasıyla görev yaptığı Mithatpaşa İlkokulu’nu özel okul seviyesine getiren, yaklaşık yüzde 50 dezavantajlı olan Yeniimaret Mahallesi’nde sadece öğrenciler ve velilerin değil tüm mahallelin sevdiği Müdür Ertan Çekiç, il içerisinde başka bir okula tayin oldu. Müdürlerinin tayinini duyan öğrenciler okula gitmek istemezken, veliler de tayinin durdurulması için imza toplayarak okul önünde açıklama yaptılar.

Ertan Hoca’dan önce okulda alkol ve madde kullananların olduğunu Ertan Hoca’nın okulu güzelleştirmenin yanı sıra tüm olumsuzlukları yok ederek, çocuklara sevgi aşıladığını belirten Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Nesrin Kartal; “Ertan Hocamızın tayininin çıkmasını istemiyoruz. Ertan Hoca bizim çocuklarımıza okulu sevdirdi. Okulumuz çiçek gibi yaptı. Spor, satranç, kuran kursu, resim kursu ve daha birçok etkinlik düzenleyerek çocuklarımızı zararlı alışkanlıklardan uzak tuttu. Biz bu müdürümüzü vermek istemiyoruz. Önceden bizim okulumuz alkol alanlarla, madde bağımlılarıyla doluydu. Okulumuz şu an çiçek gibi, özel okul gibi. Lütfen bizim Ertan Hoca’mızı almayın. Okulumuzun kapıları açık, hiçbir zarar veren yok. Önceden okulun camları kapıları kırılıyordu. Şimdi bir özel okuldan farkımız yok. Lütfen Ertan Hoca’mızı almayın” dedi.

“ÇOCUKLARA SEVGİ AŞILADI”

Ertan Hoca’nın gideceğini duyan öğrencilerin okula gelmek istemediklerini belirten Yeniimaret Mahalle Muhtarı Neslihan Dönmez Dürüktaş, “Ertan Hoca’nın gideceğini duyan çocuklarımız şu an okula gelmek istemiyorlar. Her şeyden önce çocuklara sevgi aşıladı. Çok sevdi, başlarını okşadı, teneffüse çıktıklarında üstlerini giydirdi. Çok fazla sevgi verdi. Çocuklar şu an çok üzgünler, okula gelmek istemiyorlar, Ertan Hoca’nın gitmesini kesinlikle istemiyoruz” diye konuştu.

 “OKULDA KAVGALAR BİTTİ”

Ertan Hoca ile okulda kavgaların bittiğini söyleyen velilerden Akif Sazkabuğu ise “Pandemide Milli Eğitim Müdürlüğü’nden sandalye, masa alarak çocuklarımızı açık havada okuttu. Bizim hocamız bizzat çocuklara o dönemde ders verdi. Ana sınıfındaki torunumu almaya geldiğim zaman beni tanımıyorsa çocuğu teslim etmiyordu. Bizzat kendisi eve götürüp bırakıyordu. Müdürümüzün gitmesini istemiyoruz. Çocuklarımıza sevgi aşıladı. Okulda kavgalar bitti. Daha önce çocuklar arasında kavgalar çıkıyordu, bu kavgalar bitti. Çocuklarımız şokta. Bu çocukların psikolojisi yıkılmaması için bir an önce geri dönmesini istiyoruz. Böyle giderse veliler çocuklarını okula yollamayacak” ifadelerini kullandı. 

“HAMALLIK YAPIP BİZİM ÇOCUKLARIMIZI GİYDİRDİ”

Ertan Müdür’ün çocuklara manevi desteğinden söz eden bir öğrenci velisi de; “Ertan Müdür giderse çocuklarımız okula gelmeyecek, göndermeyeceğiz. Okul müdürümüz hamallık yapıp bizim çocuklarımızı giydirdi. Bunun yanında manevi desteği çok büyük müdürümüzün. Gitmesini kesinlikle istemiyoruz. Bu okulda Ertan Hoca’nın olması gerekiyor. Mahallemiz yüzde 50 dezavantajlı bir mahalle ama o ayırmıyor. Sadece durumu kötü olanlara ayakkabı, mont vereyim diye ayırmıyor. 300 öğrenci varsa hepsine eşit olarak dağıtıyor. Sınıflandırmaması bize göre çok önemli bir detay. İnşaatlara gidip, balya taşıyarak kazandığı paralarla öğrencilere giysi alıyor. Bütün Yeniimaret halkı onun yaptıklarını biliyor” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.