Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mühendisler robotik kodlamayı anlattı

Edirne’de Kırkpınar Halk Kütüphanesi’nin düzenlediği 60. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Trakya Teknopark Robotik Kodlama Atölyesi’nde buluşan öğrenciler robotik kodlamayı uygulamalı bir şekilde görme imkânı buldu.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2024 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2024 14:59
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Mühendisler robotik kodlamayı anlattı

Edirne’de Kırkpınar Halk Kütüphanesi’nin düzenlediği 60. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Trakya Teknopark Robotik Kodlama atölyesi düzenlendi.

Düzenlenen atölyede Makine Mühendisi Berk Ciravoğlu, Elektronik Mühendisi Yılmaz Çelik ve Trakya Üniversitesi (TÜ) Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği 4’üncü sınıf öğrencisi Ahmet Pehlivan öğrencilere robotik kodlamayı anlattı.

“İSTEDİKLERİ HER ŞEYİ HAYATA GEÇİREBİLMELİLER”

Program hakkında bilgi veren Makine Mühendisi Berk Ciravoğlu; “Bugün burada Trakya Teknopark olarak öğrencilerin teknolojik bilgi birikimine katkı sağlamak istedik. Bizim arkamızdan gelecek öğrencilere ilham vermek istedik. Teknolojinin hayatımızda olduğunu ve teknolojiyi kodlayarak tasarlayarak hayal gücümüzdeki her şeyi, teknolojiyi kullanarak gerçekleştirebileceğimizi göstermek istedik. Onlara bu imkânı sunduk. Robotik kodlama deneyleri yaptık. Ahmet Pehlivan, arabanın yaklaştığı esnada bariyerin kalkması ile ilgili basit bir sunum hazırlayarak bir aracı simülasyonla canlandırıp bariyer kalkma işlemini gerçekleştirdi. Pervanenin dönme işi işlemi gibi basit işlemlere komut vererek gerçekleştirmeyi sağladı. Ben de üç boyutlu yazıda öğrencilerin, hayal gücünde ne varsa bir bardak, kapı kolu, anahtarlık işe yarayacak bir parça, bunların üretiminin nasıl yapılacağını gösterdim. Basit bir şekilde imalat yöntemlerini anlattık. Buna göre projelerini gerçekleştirebilmeliler. İstediği her şeyi hayata geçirebilmeliler. Geri durmamaları gerekiyor.  Yeni çalışmalar, programlar öğrenmeleri gerekiyor. Bunları tavsiye ediyoruz” dedi.

“İNGİLİZCE VE MATEMATİĞE AĞIRLIK VERİLMELİ”

Mühendis olmak isteyen öğrenciler için açıklamalarda bulunan TÜ Makine Mühendisliği 4’üncü sınıf öğrencisi Ahmet Pehlivan; “Burada yaptığımız şey aslında ilkokul, ortaokul ve lisedeki öğrencilere robotik kodlamayla alakalı iki farklı deney sunduk. Bu deneyimiz asıl amacı şu; çocuklara aslında her ne kadar temel düzeyde de olsa mühendisliğin nasıl işlediğini fark ettirebilmemiz. Bunun için iki deneyimiz vardı. Bunların bir tanesi otopark sensörü, diğeri de kurutma makinesi. Öğrencilere bu iki deneyin çalışma mantığını anlattık. Bu alanda ilerlemek isteyen öğrencilere özellikle internette bu konuyla alakalı hem Türkçe, hem İngilizce, hem çok güzel kaynaklar var. Bunlara bakabilirler. Yine Türkiye'de bu konuyla alakalı çok güzel eğitim setleri bulabilirler. Ayrıca İngilizce ve matematiğe bence çok önem vermeleri gerekiyor. Çünkü ikisi de gerçekten önemli” ifadelerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.