Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muhtar adayı Uzel projelerini açıkladı

Kurtuluş Mahallesi Muhtar adayı Nurcan Uzel ve aza adayları, basın mensupları ile bir araya gelerek projelerini açıkladılar. Uzel, toplantıda mahalle için hayalini de açıklarken; özellikle sosyal yaşam için zaman geçirme mekanları ile ulaşım sorununa dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2024 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2024 12:38
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Muhtar adayı Uzel projelerini açıkladı

Edirne’nin Kurtuluş Mahallesi Muhtar adayı Nurcan Uzel, aza adayları ile birlikte basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Uzel, mahalledeki bir işletmede düzenlediği basın toplantısında hem aza adaylarını tanıttı, hem de gerçekleştirmek istediği projelerini açıkladı. Uzel’e aza adayları Gökmen Nevarlı, Fatma Ağaç, İsmail Ekici, Nida Doğan, Tuncay Mutaf, Hamdiye Ar, Turgay Kızılcıklar ve Kalbiye Kartal eşlik etti. Uzel, toplantıda yaptığı konuşmada 1983 yılında İstanbul’da doğduğunu ve aslen Kırklarelili olduğunu belirterek; “Bizler mahallemize hizmet almak için adaylığımızı koyduk. Azalarımızın hepsinin aktif olarak çalışan olmasını istemedik. Çünkü muhtar demek, köprü demektir ve azaları da direkleridir. ‘Tüm azalarımız çalışırsa muhtarlığa kim yardım edecek?’ diye düşündük. Bu yüzden mahallemizin sevilen, sayılan, saygıdeğer insanlarıyla beraber yola çıktık. İyi ki varlar” ifadelerini kullandı.

“MAHALLEMİZİN SORUNLARINI BİLİYORUZ”

Mahallede 14 yıldan beri ikamet ettiğini söyleyen Uzel; “Lala Şahin Paşa İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanıyım. Kimyagerim. Daha önce sağlık çalışanı olarak çalıştım. Şu anda ev hanımıyım. Mahalleye hakimiz, ilk oturanlardan biriyiz. Mahallemizin tüm sorunlarını biliyoruz. Bu yüzden adaylığımızı koyduk ki çok daha fazla insan bize ulaşabilsin. Birtakım sorunlara daha çabuk yaklaşabilelim diye adaylığımızı koyduk. Bir de mahallemize kadın eli değsin istedik. Biz kadınlar daha detaycı düşünüyoruz. Bu yüzden ‘Biz de varız’ diyoruz” dedi.

“KADINLAR İÇİN TOPLANMA YERİMİZ YOK”

Uzel, mahallede birçok proje yapmak istediklerini açıklarken; “Öncelikle biz kadınların mahallemizde toplanma yerlerimiz yok. 3 tane kıraathanemiz var ama kadınlarımızın toplanabileceği bir çay bahçesi ya da kafeteryamız yok. Bunlar olmadığı için belediye mevkiinde bulunan bir göletimiz var. Göletimiz artık harap olmuş durumda. Gelecek başkanımızdan göletimizi tadilat yaptırmasını ve etrafına ailemizle, çocuklarımızla gidebileceğimiz bir çay bahçesi yapılmasını isteyeceğiz. Bir pazar yerimiz var. Pazar yerimizin üzeri açık olduğu için esnafımız satışını rahat yapamıyor. Çünkü kışın donuyor, yazın yanıyor. Burasının üzerinin kapatılarak aktif hale getirilmesini sağlayacağız” sözlerine yer verdi.

“EN BÜYÜK SORUN, ÖDEME NOKTAMIZIN OLMAMASI”

Mahallede bulunan parkların çok bakımsız olduğunu söyleyen Uzel; “Bu parklar için gerekli mercilere başvuruda bulunacağız. Bel-Koop’ta oturan azamız İsmail Ekici de oradaki sorunlara hakim. Orada da pazar yerimiz var. Orasının da üzeri kapalı ama yanları açık. Burasının da faaliyete geçmesi için gerekli mercilere başvuruda bulunacağız. En büyük sorunumuz da ödeme noktamızın olmamasıdır. Yaşlılarımız merkeze giderek ödeme yapamıyorlar. Çünkü şehir merkezine uzak bir yerdeyiz. Bir ödeme noktası olması için gerekli mercilere başvuru yapacağız. Vatandaş talep edecek, biz de elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.

“KESKİN’İN ADINI SOKAĞA VERMEK İSTİYORUZ”

Uzel, TOKİ birinci etap yönetiminde yer alan Engin Keskin adlı mahalle sakininin kalp krizi sonucu vefat ettiğini söyleyerek; “Mahallemizde bulunan bir sokağımızın adı yok. Bu sokağa gerekli mercilere başvurarak Engin Keskin adının verilmesini istiyoruz. Kendisinin adını yaşatmak istiyoruz. Bu mahallenin en eskilerinden biriyiz. Bu yüzden tüm sorunlara, her yere hakimiz. Elimizden gelen her şeyi yapmak için varız” ifadelerine yer verdi.

“ÇOK FAZLA SOKAK HAYVANIMIZ VAR”

Mahalledeki sokak hayvanları ile ilgili şikayetlerin sorulması üzerine cevap veren Uzel; “Bu aslında Edirne’nin genel sorunu. Çok fazla sokak hayvanımız var. Bu da çok fazla bilinçsiz beslemeden kaynaklanıyor. Okulda da öğrencilerin yemeklerine saldırıyorlar. Burada kendi arsasını bize tahsis edeceğini söyleyen bir arkadaşımız var. Bu konu belediye ya da valiliğin izniyle olabilecek bir konudur. Eğer ki biz muhtar olduktan sonra izin verilirse bu arsanın etrafını sardırarak, hayvanlarımızı veteriner eşliğinde orada toplayabiliriz. Çünkü onlar da, biz de kaliteli bir yaşam süremiyoruz. Bunun için de mutlaka girişimlerde bulunacağız” dedi.

MAHALLEDEKİ HAYALİNİ AÇIKLADI

Uzel, Kurtuluş Mahallesi ile ilgili hayalini açıklarken; “Ben 15 yıldır burada oturuyoruz. En ufak bir ihtiyacım olsa hemen çarşıya gitmek zorunda kalıyorum ve çarşıya çok uzak bir yerde oturuyoruz. Tuhafiyemiz yok. 2 tane marketimiz var. İstiyoruz ki evinde ihtiyacı olan bir kişi çarşıya inmesin. Buraya da bir yatırım gelmeli. Buraya AVM çok fazla olabilir ama küçük esnaf olarak bunu karşılayabiliriz diye düşünüyorum. Çok fazla arazimiz var ve bunu değerlendirebiliriz. Burada 2 bin 500 öğrencimiz var. Bu öğrenciler için bir sosyal tesis yok. Kıraathaneye ya kahve içmeye ya da maç izlemeye geliyorlar. Çünkü alternatifleri yok. Onlar için de bir sosyal tesis şart. Her gelen belediye başkan adayına da bunu söylüyoruz. Çünkü hem çarşıya uzaklar, hem de zaman geçirebilecekleri bir yerleri yok. Bunlar için gerekli mercilere mutlaka başvuru yapacağız. İnatçıyım, istediğimizi elde etmek için her girişimde bulunacağız” sözlerine yer verdi.

“SEFERLERİN ARTIRILMASI GEREKİYOR”

Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) ile ilgili de konuşan Uzel; “İlk durak aslında burası. ETUS buradan kalkıyor ama çok öğrenci olduğu için halka yer kalmıyor. Bu yüzden seferlerin artması gerekiyor. Ayrıca her bölgeye ulaşım yok. Örneğin; benim kızım Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi’nde okuyor. Oraya gitmesi için önce çarşıya, sonra oraya gitmesi gerekiyor. Seferlerin sıklaşması gibi her bölgeye gidebilmek için artı seferlerin de gelmesi gerekiyor. Çünkü burada ikametini alan 5 bine yakın nüfusumuz var. İkametini almayan 10 bine dayanan nüfusumuz var. Ama ulaşımımız bu konuda sıkıntılı ve artırılması gerekiyor. Bunun için de başvurularda bulunacağız” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.