Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

O sanığa kontrol şartlı tahliye

Edirne’de doktor B. B. Ö.’yü darp ettikten sonra ev hapsi verilen ve ‘Instagram’ paylaşımının ardından yeniden tutuklanan Volkan K., darp davasının ardından hakkında açılan 2’nci dava olan tehdit davasında bugün adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2024 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2024 13:53
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
O sanığa kontrol şartlı tahliye

Edirne’de doktor B. B. Ö.’yü darp etmesinin ardından tutuklandıktan sonra hakkında açılan davanın 2’nci duruşmasında tahliye edilen Volkan K., darp ettiği doktoru sosyal medya üzerinden tehdit ettiği gerekçesiyle yeniden tutuklandı.

K.’nın tutuklanmasının ardından hakkında darp davasının yanı sıra tehditle ilgili 2’nci bir daha açıldı. Davanın ilk duruşması bugün Edirne Adalet Sarayı 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi duruşma salonunda görüldü.

TEHDİT ETMEDİĞİNİ İDDİA ETTİ

Duruşmada doktor B. B. Ö. katılmazken; Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürkan Altun, oda yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda meslektaşı ile sanık Volkan K. katıldı. K., duruşmada verdiği ifadesinde darp olayının ardından ev hapsi cezası aldığını belirtti. K., sosyal medya uygulaması ‘Instagram’ üzerinden yaptığı paylaşımların ardından yeniden tutuklandığını söyledi. Darp olayından dolayı pişman olduğunu söyleyen K., sosyal medya paylaşımlarında ise doktor B. B. Ö.’yü tehdit etmediğini iddia etti.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA TAHLİYE EDİLDİ

K.’nın ifadelerinin ardından mahkeme heyeti, sanığı bir aylık tutukluluk halini göz önünde bulundurarak adli kontrol şartıyla tahliye etti. K.’ya yurt dışı çıkış yasağı ve haftada bir gün imza verme zorunluluğu da getirildi. Mahkeme heyeti, davayı 4 Temmuz Perşembe günü saat 11.10’a erteledi.

NE OLMUŞTU?

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Dâhili Yoğun Bakım Servisi’nde kanser tedavisi gören Nazife K., 6 Şubat 2024 tarihinde hayatını kaybetti. Doktor B.B.Ö., vefat eden K.’nın oğlu Volkan K.’ya ölüm belgeleri konusunda bilgi vermek istedi. K., ise B. B. Ö.’yü yumrukla darp etti. Olayın ardından polis tarafından gözaltına alınan K.’nın, 1,30 promil alkollü olduğu tespit edildi. Sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlik tarafından ev hapsiyle cezalandırılan K., Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazı üzerine yeniden gözaltına alındı ve çıkarıldığı nöbetçi hakimlik tarafından u kez tutuklandı. K.’nın tutuklanmasının ardından Edirne 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Davanın 2’nci duruşmasında mahkeme heyeti, K.'nın tahliyesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. K., tahliye edilmesinin ardından sosyal medya uygulaması ‘Instagram’ üzerinden paylaşım yaptı. Paylaşımda, ‘Cezaevinden çıkan adam katile dönüşür’ repliği dikkat çekerken; doktor B. B. Ö.’nün ailesi paylaşımla ilgili şikayette bulundu. Savcılık, K.’nın paylaşımını tehdit olarak kabul ederken, hakkında tutuklama talebinde bulundu. K., şikâyetin ardından yeniden tutuklandı ve hakkında 2’nci bir dava daha açıldı.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.