Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“ÖRTÜ BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN”

“Edirne Örtü Altı Üretim Alanlarının Revizyonu Projesi” kapsamında dağıtımı yapılan sera naylonlarının kurulumu ve kontrolleri sürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2023 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2023 09:47
Kaynak: Haber Merkezi
“ÖRTÜ BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN”

Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yürütülen “Edirne Örtü Altı Üretim Alanlarının Revizyonu Projesi” kapsamında dağıtımı yapılan sera naylonlarının kurulumu ve kontrolleri devam ediyor.

Türkiye Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce kabul edilerek Edirne İl Müdürlüğünce yürütülen; yüzde 50'si Tarım ve Orman Bakanlığı, yüzde 25’i Edirne İl Özel İdaresi, yüzde 25’i üreticiler tarafından finanse edilen “Edirne Örtü Altı Üretim Alanlarının Revizyonu Projesi” kapsamında dağıtımı yapılan sera naylonlarının kurulumu ve kontrolleri sürüyor. Örtü altı üretim alanları; açık alana göre birim alandan daha fazla ürün alınabilen, iklim koşullarına bağlı kalmaksızın yılın 12 ayında pazara taze, sağlıklı sebze meyve sunma imkânı sağlıyor.

Yıl içinde aynı alandan birden fazla ürün alınabilen örtü altı alanlar, Edirne’ye katma değer sağladığı da belirtiliyor.

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.