Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit yakınları ve gazilerden el emeği sergi

Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, şehit yakınları ve gazilerin el emeği ürünlerinin bulunduğu “Şehidimizin Ardından Göz Nuru” adlı sergisi açtı. Sergide şehit öğretmen Adnan Tunca’nın merhum babası Rasim Tunca’ya ait resimler dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2024 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2024 15:59
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Şehit yakınları ve gazilerden el emeği sergi

Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü ile 26 Mart Balkan Şehitlerini Anma Günü kapsamında şehit yakınları ve gazilerin el emeği ürünlerinin yer aldığı “Şehidimizin Ardından Göz Nuru” adlı sergisini açtı.

Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlenen serginin açılış törenine; Edirne Valisi Yunus Sezer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Ediz Ün, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Berat Acar, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Leyla Vardar Karaduman ve yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende açılış konuşmasını Dernek Başkanı Karaduman yaptı.

Karaduman, serginin hazırlanmasında destek veren Edirne Valiliği, Edirne Belediye Başkanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne teşekkür etti. Karaduman’ın konuşmasının ardından tören protokolü, kırmızı kurdeleyi keserek serginin açılışını gerçekleştirdi.

ŞEHİT BABASININ RESİMLERİ DİKKAT ÇEKTİ

Açılış ardından protokol, sergide yer alan şehit yakınların ve gazilerin el emeği ürünlerini tek tek inceleyerek bilgi aldı. Sergide şehit öğretmen Adnan Tunca’nın merhum babası Rasim Tunca’ya ait resimler dikkat çekti. Rasim Tunca’nın oğlu Soner Tunca tarafından sergide tanıtılan eserler, yoğun ilgi gördü.

“BABAMIZIN EL YETENEĞİ VARDI”

Soner Tunca, babası Rasim Tunca’nın eserleri ile ilgili bilgi verirken; “1928 doğumlu babamız merhum Rasim Tunca’nın 1997 yılına kadar yaptığı resimleri sergimizde sergiliyoruz. Babamızın bu konuda eğitimi yoktu ama el yeteneği vardı. Sulu boya, pastel boya, guaj boya olsun eline hangi malzeme geçerse hemen değerlendirirdi. Sergide resimleriyle birlikte kendisine ait fotoğraflara da yer verdik. Ayrıca 1977 yılında henüz 2,5 aylıkken beni, annemi ve kendisini çizdiği bir resim de var. Resmin altına da ‘Anne-Baba hatırası. Küçük Soner’e sevgilerimle’ yazarak imzasını da atmış. Benim için maneviyatı çok yüksek bir eser” dedi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.