Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sezer: “Kıyı kesimlerinde kaos hâkim”

Edirne Turizm Sektör Temsilcileri Buluşma toplantısında konuşan Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne Sarayı ve Saros Körfezi hakkında açıklamalarda bulundu. Sezer, Edirne Sarayı’nın yapımının devam ettiğini, Saros Körfezi için de Saros Master Planı hazırlattıklarını belirterek, “Kıyı kesimlerde kaos hâkim” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2024 19:05
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2024 19:05
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Sezer: “Kıyı kesimlerinde kaos hâkim”

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen Edirne Turizm Sektör Temsilcileri Buluşma toplantısında konuşan Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne Sarayı ve Saros Körfezi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Edirne Sarayı’nın Balkanların en önemli merkezlerinden biri olduğunu belirten Sezer, çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini aktardı. Saros Körfezi için hazırladıkları Master Planı hakkında bilgi veren Sezer, Saros Körfezi’nde tesis noksanlığı olduğunu belirterek, “Tesislerle ilgili kendi kötü reklamımızı yapıyoruz” ifadelerine yer verdi.

“ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR”

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Edirne Valisi Yunus Sezer, “Önümüzde Edirne Sarayı'nın tamamlanması gibi belki Balkanların en önemli merkezlerinden birisi bugün hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu çok önemli. İkinci önemli olan konu, merkez için söylüyorum. Kaleiçi ve Saraçlar'ın burada yatırım programına girmiş ve burada çalışmaların yakın zamanda başlayacak olması. Kaleiçi'yle ilgili olarak bugün konakların birçoğunun ya projesini hazırlıyoruz, projesi bitenlerin de hemen restorasyon ihalesine başlayıp yapıyoruz. Orada biz hem gastronomi yönünde hem de konaklama yönünde önemli, böyle sanat sokaklarıyla, bugün Avanos'a gittiğimiz zaman orada çömlek atölyeleri var, bizim burada el sanatlarımız ta 20 sene önce geldim. Çok burada bir revaçtaydı. Her yerde atölyelerimiz bitme noktasına gelmiş. Bu özellikle meyve sabunlarının yapımıyla ilgili atölyelerin oluşturulması, insanların orada bunları deneyimlemesi bunlar çok önemli. Bir diğer konu, nehir kullanımı. Nehrin Kızılırmak'ta olduğu gibi, Antalya'daki yerlerde olduğu gibi, buranın kullanılması lazım. Bunu örneklerini biz bu sene yapacağız. Yani nehir sporları da dahil olmak üzere burada bir saltanat kayıkları olsun, hız botları olsun, Antalya'daki ve diğer Avanos'ta olduğu gibi Diyarbakır'da olduğu gibi bir an önce tamamlamamız lazım” dedi.

“SAROS KOMPLE ELE ALINMALI”

Vali Sezer, “Kıyı kesiminde benim gördüğüm iç açıcı manzaralarla karşılaşmadık. Yani öyle bir kaos hali vardı. Çadırlar, karavanlar, bir taraftan at arabaları, bir taraftan çöpler. Bu kadar güzelliğin yanında bunlar da bu güzelliğe böyle gölge düşüren, böyle bir plansızlık, en azından bana öyle geldi. Ya da ben ilk kez karşılaştığım için bana farklı gelmiş olabilir. Fakat 6-7 aydır herkesi dinliyorum ben burada, Saros'la ilgili ne yapabiliriz? Nasıl hareket edebiliriz? diye. Saros Master Planını hazırlattık. Onunla ilgili burada bütün belediye başkanlarımızla, buradaki ilgili arkadaşlarla birkaç defa toplantı yaptık. Limanlarımız hakeza çok büyük değerlerimiz, çok atıl durumdalar. Onları nasıl değerlendirebiliriz? Bunların hepsinin böyle bir hem fikirsel olarak, bir değerlendirmesini yaptık. Bazılarında da ufak tefek başladık artık somut adımlar atmaya. Burada tabii önemli bir konu; tesis noksanlığı. Tesislerle ilgili kendi kötü reklamımızı yapıyoruz. Burada da çok güzel işletmelerde var ama gördüğüm kadarıyla yetersiz. Bunlarla ilgili olarak da bir adım atılması gerekiyor. Saros'un komple ele alınması, bununla ilgili olarak bir kurul oluşturduk biz valilikten. Belki şu anda mecliste bir kanun geçecek, bu alan başkanlığıyla ilgili. Bununla ilgili bir çerçeve kanunu çalışmasını herhalde yapılıyor. Zaman kaybetmemek için de bir kurul oluşturduk. Bunu da değerlendireceğiz” sözlerine yer verdi.

“MARKA DEĞERİNİZİ DÜŞÜRECEK HER ŞEYDEN UZAK DURUN”

İşletmelerin standartları yerine getirmesi gerektiğini vurgulayan Vali Sezer, “Saros'la ilgili olarak burada deniz turizmiyle ilgili olarak var olan limanların ve yerlerin iyileştirilmesini muhakkak bu sene yapacağız. Bununla ilgili olarak emin olun çok dikkatli tedbirler alacağız. Kültür ve Turizm Bakanlığı'mızın yayınlamış olduğu halk plajlarındaki usul ve esasların aynısını biz bütün plajlarımız kendimize aldık Özel İdare olarak, belediyelere şu anda belediye ve kaymakamlıklar olarak da devrediyoruz. Buradaki işletmelerden buradaki standartları yerine getirmeleri. Bunun dışında da çok bir beklentimiz yok. Yani kira istemeyeceğiz ya da başka bir şey istemeyeceğiz ama buraların marka değerini düşürecek her şeyden uzak durmalarını istiyoruz. Saros’ta çöp, kirlilik olmasın. İki, gelen insanlar huzur ve güven içerisinde burada tatillerini yapsın. Yani burada güvenliği son derece üst seviyeye çıkartacağız. Bu sene deniz polisimiz de orada olacak sahil güvenliğin yanında. Yine Jandarmamızla ilgili olarak da yine lokal güvenlik noktaları oluşturacağız” diye konuştu.

“ENEZ-KEŞAN YOLUNA BU YIL İYİLEŞTİRME BAŞLAYACAK”

Vali Sezer, “Yolların iyileştirilmesiyle ilgili yani Enez- Keşan arasındaki yolun inşallah yapımına önümüzdeki hafta başlanacak. Bu yol belki ana yol olacak ama aynı zamanda deniz bağlantı yollarının da geliştirilmesiyle ilgili de yine önümüzdeki hafta biz özel idarede hızlı bir şekilde çalışma. Başlayacağız.  Buradaki yerleşim yerleriyle ilgili olarak atık suyla ilgili sıkıntıları var. Bu da bizim bir eksiğimiz. Bunların da katı atıklarla ilgili ve yine aynı şekilde kanalizasyon sistemleriyle ilgili çalışmalarında bu sene eksik olan yerleri de başlatmamız lazım. Onunla ilgili de çalışmalarımız olduğunu da bilmenizi isterim. Yani o kadar insan değil. Ruhsat ve tesis işleriyle ilgili bizim üzerimize ne düşüyorsa nitelikli tesis yapacak olanlarla ilgili, ile katılma değeri oluşturacak, çok nitelikli tesislerle ilgili olarak da biz buradayız. Belediyemiz de burada. 24 saat sizinle beraber koşturmaya hazır olduğumuzu söyledik. Yani ama öyle bir nitelikli gerçekten örnek tesisler olsun. Gelenler de buna örnek olsun” ifadelerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.