Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tekirdağ'da Turizm haftası kutlandı

Tekirdağ'da Turizm haftası dolayısıyla tören düzenlendi. Düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelen sunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2024 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2024 12:59
Kaynak: AA
Tekirdağ'da Turizm haftası kutlandı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu yaptığı konuşmada, Tekirdağ'ın turizmin tüm güzelliklerini içinde barındıran bir il olduğunu söyledi.

Tekirdağ'ın eko, agro, doğa, deniz, tarih, kamp ve karavan turizmlerinin yapılabildiği önemli bir şehir olduğunu anlatan Hacıoğlu, "Turizm bizim için çok önemli. Türkiye ihracatının yüzde 15'ini tek başına turizm karşılayabiliyor. Bacasız bir sanayi." dedi.

Hacıoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak belirlenen hedeflere adım adım ulaştıklarını belirterek, "Geçen yıl ilimize yaklaşık 3 milyon ziyaretçi geldi. Bu seneki hedefimiz, 4 milyonun üzerine geçmek ve 2025 yılı hedefimizi ise 6 milyon olarak belirledik. Geçen yıl sadece otellerde konakların sayısı yaklaşık 600 bin civarında. Yamaç paraşütü, yelkeni ve sayamadığımız birçok özelliğiyle Tekirdağ turizme hazır. Bu seneyi çok iyi geçireceğimizi düşünüyorum." diye konuştu.

Klasik otomobillerin de sergilendiği törende, paraşüt eğitmeni Kadir Aksoy paramotorla gösteri uçuşu yaptı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesindeki Kültür Sanat Akademisi Halk Oyunları ekibi gösteri sundu.

Kaynak: AA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.