Hava Durumu

Tekirdağ’da Üreticilere Katı Gübre Dağıtma Römorku Desteği

Tekirdağ’da yürütülen proje kapsamında temin edilen katı gübre dağıtma römorkları, imzalanan protokol ile üreticilerin hizmetine sunuldu. Destekle birlikte sürdürülebilir ve iklim dostu tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2026 10:28
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2026 10:28
Kaynak: Haber Merkezi
Tekirdağ’da Üreticilere Katı Gübre Dağıtma Römorku Desteği

Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Bakanlık tarafından yürütülen Türkiye İklim Akıllı ve Rekabetçi Tarımsal Büyüme Projesi (TUCSAP) kapsamında temin edilen 2 adet katı gübre dağıtma römorku üreticilerin kullanımına kazandırıldı.

Proje çerçevesinde hazırlanan protokol, Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tekirdağ İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve Süleymanpaşa Ziraat Odası arasında imzalandı.

Yetkililer, sağlanan ekipman desteği ile tarımsal üretimde verimliliğin artırılması, çevre dostu uygulamaların yaygınlaştırılması ve sürdürülebilir tarım hedeflerine katkı sağlanmasının amaçlandığını belirtti. Proje kapsamında üreticilere yönelik desteklerin ilerleyen süreçte de devam edeceği ifade edildi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.