Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİP Edirne adaylarından Batı Ekspres’e ziyaret

TİP Edirne İl Sekreteri Çağrı Tunç ve İl Genel Meclisi Üyeliği adayları, Batı Ekpsres’i ziyaret etti. Tunç, Edirne’de 3 yıldır aktif muhalefet yaptıklarını belirtirken; adaylar da kendilerini tanıttı.

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2024 18:14
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2024 18:16
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
TİP Edirne adaylarından Batı Ekspres’e ziyaret

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Edirne İl Örgütü, Batı Ekspres’i ziyaret etti. TİP Edirne İl Sekreteri Çağrı Tunç, Edirne İl Genel Meclisi Üyeliği adayları ile gerçekleştirdiği ziyarette ‘batiekspres.com’ internet haber sitesi Yazı İşleri Müdürü Murat Savaş ve muhabirleri ile bir araya geldi.

Ziyarete Tunç ile birlikte TİP Edirne İl Genel Meclisi Üyeliği Merkez birinci sıra adayı Av. Yağmur Sancar İşcanoğlu, ikinci sıra adayı Nalan Şahin Tabakoğlu, TİP Edirne İl Genel Meclisi Üyeliği Havsa adayı Ali Dezcan ve TİP Edirne İl Genel Meclisi Üyeliği Enez ikinci sıra adayı Av. Merve Demir katıldı.

“11 YILDIR AVUKATLIK YAPIYORUM”

TİP Edirne İl Genel Meclisi Üyeliği Merkez birinci sıra adayı Av. Yağmur Sancar İşcanoğlu, 8 yıl Edirne’de ve 3 yıl İstanbul’da olmak üzere 11 yıldır avukatlık yaptığını söyleyerek; “1990 yılında Edirne’de doğdum. Kentin sorunlarına hâkim olmaya çalışan biriyim” ifadelerini kullandı.

“SANATIN VE EĞİTİMİN NASIL KATLEDİLDİĞİNİ GÖRDÜM”

TİP Edirne İl Genel Meclisi Üyeliği Merkez ikinci sıra adayı Nalan Şahin Tabakoğlu, 31 yıl öğretmenlik mesleğinin ardından emekli olduğunu belirterek; “Özellikle sanatın, eğitimin nasıl katledildiğini gördüm. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Edirne Şubesi yönetimindeyim. Ayrıca çevreci çalışmalara destek veriyorum. Bu nedenle TİP’teyim” dedi.

“ASTSUBAYLIKTAN EMEKLİ OLDUKTAN SONRA TİP’TE ÖRGÜTLENDİM”

TİP Edirne İl Genel Meclisi Üyeliği Havsa adayı Ali Dezcan, 1967 yılında Havsa’da doğduğunu söyleyerek; “Emekli astsubayım. Emekli olduktan sonra TİP’te örgütlendim. O dönemden beri çalışmalarımıza devam ediyoruz” sözlerine yer verdi.

“DEPREMDEN SONRA EDİRNE’YE GELDİM”

TİP Edirne İl Genel Meclisi Üyeliği Enez ikinci sıra adayı Av. Merve Demir ise 1999 yılında doğduğunu söyleyerek; “Aslen Cizreliyim. Edirne’ye depremden sonra Gaziantep’ten geldim. Yaklaşık bir yıldır buradayım. Artık hem genel olarak, hem de Edirne için bir şeylerin değişmesini düşünüyoruz. Onun için çalışmalara devam ediyoruz” dedi.

“EDİRNE’DE AKTİF MUHALEFETİ ÜSTLENDİK”

TİP Edirne İl Sekreteri Çağrı Tunç da İl Genel Meclisi’nin başta ekoloji olmak üzere çeşitli mücadele alanlarında kilit bir rol oynadığını belirterek; “Bu nedenle varlığımızı İl Genel Meclisi’ne odaklamayı düşündük. Edirne siyasetinde son 3 yıldır aktif bir muhalefet üstlendik. Sürekli sokaktayız. Bunun dışında TBMM’de Edirne ile ilgili soru önergeleri veriyoruz. 3 yıllık muhalefet görevimizi, farklı bir platforma daha taşımak istiyoruz” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.