Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tül'den 6 Şubat Depremi mesajı

Edirne Bağımsız Belediye Başkan Adayı Songül Çetinkaya Tül, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2024 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2024 10:35
Kaynak: Haber Merkezi
Tül'den 6 Şubat Depremi mesajı

Bağımsız Edirne Belediye Başkan Adayı Songül Çetinkaya Tül mesajında, "6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan, ülkemizin 11 ilini etkileyen ve on binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremlerin acısını bir yıl sonra bile yüreklerimizde hissediyoruz. Bu felaket, bizi tarifsiz bir acıya boğdu ve kaybettiğimiz canlarımızın yasını tutuyoruz" dedi.
Asrın felaketi olarak nitelendirilen bu depremlerin yıldönümünde, Çetinkaya Tül, depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diledi. Aynı zamanda, bu felaketin önemli bir mesajı olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin deprem kuşağında yer alması sebebiyle her zaman depreme ve doğal afetlere karşı hazırlıklı olmanın önemine dikkat çekti.
Çetinkaya Tül, "Ülkemizin depreme hazır olması, can kayıplarını en aza indirgeyecek önlemlerin alınması, bilimin ve teknolojinin rehberliğinde hareket edilmesi gerekmektedir. Tüm binalarımızın, bilim, fen ve teknik standartlara uygun olarak inşa edilmesi hayati önem taşımaktadır" ifadelerini kullandı.
Edirne Bağımsız Belediye Başkan Adayı, deprem bilincinin ve afet hazırlığının toplumun her kesimi tarafından benimsenmesi gerektiğini belirterek, böyle bir bilinçle gelecekteki olası felaketlerin önüne geçilebileceğine inandığını söyledi.
Çetinkaya Tül, mesajını, "Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun. Unutmayalım ki hazırlıklı olmak, gelecekteki felaketlerin etkilerini azaltmamızda en büyük gücümüzdür" diyerek tamamladı.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.