Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üç Şerefeli Camii avlusunda Mevlevi ayini

Turizm haftası etkinlikleri kapsamında, Üç Şerefeli Cami avlusunda “Edirne’nin inanç turizm rotası” etkinliği düzenlendi. Etkinlikte Mevlevi öğrenciler sema dönerken, İl Kültür Müdürlüğü tarafından şerbet ve kurabiye ikramı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2024 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2024 16:08
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Üç Şerefeli Camii avlusunda Mevlevi ayini

Turizm haftası etkinlikleri kapsamında Edirne Üç Şerefeli Cami avlusunda İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğunun Semazeni Sebahattin Arman koordinatörlüğünde çalışmalarına yaklaşık 3 ay önce başlayan, Emel Özgür Subaşıay Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nin öğrencilerinden oluşan Sema ekibi, Sema Ayini gösterisi sundu.  Edirne’nin inanç turizm rotası etkinliği kapsamında düzenlenen programda, Sema Ayini gösterisinin yanı sıra infografik harita dağıtılırken, tarihi Osmanlı şerbeti, badem ezmesi ve bademli kurabiye ikram edildi.

Etkinlik hakkında konuşan Edirne İl Kültür Ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk; “15-22 Nisan tarihlerinde 48’incisini kutladığımız Turizm Haftası’nda bugünkü etkinliğimizi düzenliyoruz. Valimiz Sayın Yunus Sezer’in himayelerinde kurulan Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu’nun değerli Semazen’i Sebahattin Arman koordinatörlüğünde çalışmalarına yaklaşık 3 ay önce başlayan, Emel Özgür Subaşıay Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nin öğrencilerinden oluşan Sema ekibimiz bugün 3 Şerefeli Cami avlusunda bir sema ayini hem misafirlerimize, hem yerli ve yabancı ziyaretçilerimize, hem de şehrimizin kıymetli halkına sunmuş oldular. Kendilerine teşekkür ediyorum. Şehrimizin turizm elçisi, bizim on binlerce programımızda şehrimizi tanıtan Bahri Dinar ağabeyimizin vefat haberiyle güne uyandık. Şehrimizi tanıtıyordu. Buradan Bahri Dinar ağabeyimizin ruhu şad olsun, Mevla’m rahmetiyle muhafaza eylesin” dedi.

“TAM BİR MEVLEVİ AYİNİNİ İCRA EDECEKLER”

Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğunun Semazeni Sebahattin Arman, koordinatörlüğünü üstlendiği Emel Özgür Subaşıay Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Semazenleri’nin 3 aylık daha çalışma sonrası tam bir Mevlevi ayini yapacaklarını belirterek; “3 ay önce öğrenci kardeşlerimle beraber sema eğitimine başladık. Valimizin ve Devletimizin destekleriyle kısmet olursa burada 550 yıllık bir Mevlevihane var, aslında bu çocuklarımız oraya semazen olarak yetişiyorlar. Çok yüksek kabiliyetli kardeşlerimiz. Biz bu 3 ay boyunca çark atmasını ve meydan etrafında Sema etmesini öğrendik. Şimdi bundan sonra artık Mevlevi mukabelesi dediğimiz, tam bir Mevlevi Ayini’ni icra edecek şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Temmuz ayı gibi kısmet olursa çalışmalarımız neticelenecek” ifadelerini kullandı.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.