Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ulus Pazar Esnafına alışveriş sözlüğü

Edirne’de Cuma günleri kurulan Ulus Pazarı’nın esnafı, yabancı müşterileriyle iletişimi Edirne Valiliği’nin hazırladığı Türkçe, Yunanca ve Bulgarca dillerinden oluşan alışveriş sözlüğü kullanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2023 17:34
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2023 17:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Ulus Pazar Esnafına alışveriş sözlüğü

Edirne’de her Cuma günü kurulan Ulus Pazarı, yerli müşterilerin yanı sıra alışveriş için Edirne’ye gelen yoğun olarak Bulgar, kısmen de Yunan müşterilere hizmet veriyor.

Esnafın alışverişte yabancı müşterilerle dil sorunu en çok karşılaştıkları sorunların başında geliyor. Daha önce Edirne Valiliği’nin hazırlamış olduğu “Mini Alışveriş Sözlüğü” esnafın ve müşterilerin başvurduğu yöntemlerden birisi olarak göze çarpıyor.

Bulgarları Edirne’ye çekme açısından Ulus Pazarı’nın bir cazibe merkezi oluşturduğunu ve kent ekonomisi açısından da bunu önemsediklerini söyleyen Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi Başkanı Yüksel Barış Atkoşan; “Mümkün mertebe esnafımıza Bulgar müşterilerimizle kendi dillerinde iletişim kurmalarının daha faydalı olacağını söylüyoruz. Bunu da esnaf kanıksamış durumda. Gayet güzel bir şekilde alışverişte gerekli olan kelimelerin yazılı olduğu mini alışveriş sözlüğünü kullanıyorlar. Rakamlar, fiyatlar, büyük beden, küçük beden gibi kelimeleri Bulgarca olarak müşterilerle konuşabiliyorlar” dedi.

“FİYATLARI UYGUN TUTMAYA ÇOK DİKKAT EDİYORUZ”

Kış sezonunun açılmasıyla beraber tezgahlara yeni kışlık ürünler geldiğini belirten Atkoşan. “Fiyatlar da her zaman olduğu gibi mümkün mertebe uygun tutuluyor. Bunun pazarımıza getirdiği bir hareket var. Okulların da tatil olmasıyla birlikte bugün pazarımızda Edirne’ye dışarıdan gelen misafirlerimizi de ağırlıyoruz. Havanın açık olması, yağış olmaması da vatandaşın pazarı gezmesine müsaade ediyor. Fiyatları uygun tutmaya çok dikkat ediyoruz. Bunun yanında vatandaşın dikkat ettiği bir hususta bol çeşit. Her bütçeye uygun kıyafet var. Kalitesi yüksek olan ürünler bile mağazalardan daha uygun fiyata satılıyor” şeklinde konuştu.

ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.