Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üniversitelilerden kanser farkındalığı etkinliği

Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü akademisyenleri ve öğrenciler, Saraçlar Caddesi’nde düzenledikleri etkinlik ile vatandaşlara kanser ve türleri hakkında bilgilendirici broşür ve kurdele dağıttılar.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2024 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2024 12:15
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Üniversitelilerden kanser farkındalığı etkinliği

Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü akademisyenleri ve öğrencileri, Edirne’nin en yoğun caddesi olan Saraçlar Caddesi’nde 1-7 Nisan Kanser Haftası kapsamında etkinlik düzenlediler.

Caddede stant kuran akademisyenler ve öğrenciler, vatandaşlara kanser ve türleri ile ilgili bilgilendirici broşür dağıtırken; yakalarına da kanser türlerini simgeleyen pembe ve beyaz kurdele astılar.

“HALKIMIZI BİLGİLENDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Hemşirelik Bölümü’nden Doç. Dr. Seda Kurt, 1-7 Nisan Kanser Haftası’nın önemine dikkat çekerek; “Bu hafta, 1-7 Nisan Kanser Haftası ve kanserden korunmanın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Halkımızı da bunu iletmek istiyoruz. Bu açıdan öğrencilerimiz ile birlikte broşürler hazırladık ve halkımızı bilgilendirmeye çalışıyoruz. Özellikle erken teşhis açısından KETEM’de rahim ağzı kanseri, kolon kanseri ve akciğer kanserinde erken tanının önemini belirten birtakım aktiviteler var. Halkımızı oraya yönlendirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“BEYAZ, AKCİĞER KANSERİNİ; PEMBE, MEME KANSERİNİ SİMGELİYOR”

Hafta kapsamında vatandaşların yakasına pembe ve beyaz kurdele de astıklarını belirten Kurt; “Pembe kurdele, meme kanserini simgeliyor. Beyaz kurdele ise akciğer kanserini simgeliyor. Bu renkleri seçtik çünkü akciğer kanseri, erkeklerde en fazla görülen kanser türü; meme kanseri ise kadınlarda en fazla görülen kanser türüdür” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.