Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uzunköprü’de 2’nci doğalgaz arama projesi

Uzunköprü ilçesinde geçtiğimiz günlerde ÇED süreci başlatılan Çalıköy-1 kuyusu doğalgaz arama projesinin ardından Çiftlikköy-1 kuyusu için de doğalgaz arama projesi için ÇED sürecinin başlatıldığı duyuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2024 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2024 13:24
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Uzunköprü’de 2’nci doğalgaz arama projesi

Edirne’nin Uzunköprü ilçesine bağlı Çalıköy’deki Çalıköy-1 kuyusunda doğalgaz arama projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) sürecinin başlatıldığının duyurulmasının ardından bir doğalgaz arama projesi daha açıklandı.

Uzunköprü’nün Muradiye Mahallesi Çobançeşme mevkiinde bulunan Çiftlikköy-1 kuyusunda Türkiye Petrolleri A.O. Trakya Bölge Müdürlüğü tarafından planlanan doğalgaz arama projesi için de ÇED sürecinin başlatıldığı duyuruldu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ÇED Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, projenin Edirne Valiliği’ne sunulan tanıtım dosyasının incelendiği ve ÇED sürecinin başlatıldığı açıklandı. Duyuruda ayrıca projenin tanıtım dosyasına da yer verildi.

GÜNLÜK 100-150 BİN M3 ÜRETİM TAHMİN EDİLİYOR

Projenin tanıtım dosyasına göre; proje alanında 1 adet sondaj kuyusu açılması planlanıyor. 39 bin 320 hektar ruhsat alanına sahip projenin, toplam kullanım alanı ise 26 bin 134,08 m2 olacak. Kuyudan günlük maksimum 100-150 bin m3 üretim yapılabileceği tahmin ediliyor. Proje kapsamında doğalgaz işleme tesisi kurulmayacak ve herhangi bir aktarım söz konusu olmayacak. En yakın boru hattına bağlanacak.

TARLA VASFINDA

Çiftlikköy-1 kuyusu için 266 Ada, 28 Parsel, parsel sorgulamaya göre tarla vasfında olduğu, 1/100.000 çevre düzeni planına göre sanayi, 1/25.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planlarına göre de tarım alanları içerisinde kaldığı belirtildi. Çiftlikköy-1 sondaj alanına en yakın yerleşim biriminin yaklaşık bin 250 metre mesafede bulunan eski köy yolu üzerindeki konut olduğu açıklanırken; Uzunköprü Belediye mezbahasına bin metre, Ali Tunceli Sokak’a ise bin 960 metre uzaklıkta olduğuna yer verildi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.