Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uzunköprü’de doğalgaz arama projesi

Uzunköprü’nün Çalıköy mevkiinde Çalıköy-1 kuyunda planlanan doğalgaz arama projesi için ÇED süreci başlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2024 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2024 17:06
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Uzunköprü’de doğalgaz arama projesi

Edirne’nin Uzunköprü ilçesine bağlı Çalıköy mevkiindeki Çalıköy-1 kuyusunda Türkiye Petrolleri A.O. Trakya Bölge Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan doğalgaz arama proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlatıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ÇED Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, projenin Edirne Valiliği’ne sunulan proje tanıtım dosyasının incelendiği ve ÇED sürecinin başlatıldığı açıklandı. Duyuruda projenin tanıtım dosyasına da yer verildi.

GÜNLÜK 100-150 BİN METREKÜPLÜK ÜRETİM TAHMİN EDİLİYOR

Projenin tanıtım dosyasına göre; proje alanında bir adet sondaj kuyusu açılmasının planlandığı belirtildi. Doğalgazın bulunması halinde çıkarma faaliyetinin yapılacağı açıklanan dosyada, Çalıköy-1 sondajı için 27 bin 769,08 m2’lik alanda, doğalgaz arama ve çıkarma çalışmaları yürütüleceğine yer verildi. Projede, sondaj öncesi yapılan çalışmalar ışığında her bir kuyudan günlük maksimum 100-150 bin m3 üretim yapılabileceği tahmin ediliyor. 1/100.000 çevre düzeni planına göre tarım alanları içerisinde kaldığı belirtilen arazisinin ise tarla vasfında olduğuna yer verildi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.