Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Sezer, Balkan ülkelerinden çocuklarla buluştu

Edirne Valisi Yunus Sezer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Balkan Çocuk Şenliği kapsamında Edirne’ye 8 Balkan ülkesi ve 2 ilden gelen çocuklarla bir araya geldi. Sezer, çocukların bayramını kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2024 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2024 11:52
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Vali Sezer, Balkan ülkelerinden çocuklarla buluştu

Edirne Valisi Yunus Sezer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Balkan Çocuk Şenliği kapsamında kente misafir olarak Balkan ülkelerinden ve Trakya bölgesindeki illerden gelen çocuklarla bir araya geldi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Balkan Çocuk Şenliği’ne 8 Balkan ülkesinden katılan 199 öğrenciyi temsilen 2 öğrenci ve 1 öğretmen ile Tekirdağ ve Çanakkale’den gelen 2 öğrenci ve 1 öğretmenin katıldığı ziyarette Vali Sezer, katılımcıların bayramını kutladı. Ziyarette 1 günlüğüne Valilik görevine gelen Mehmet Ruşen Erkurt Ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi Feyza Öykü İn de yer aldı.

“SERHAT İLİMİZE HOŞ GELDİNİZ”

Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen programda konuşan Vali Sezer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlarken; “Ülke olarak bizler öncelikle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılış yıldönümünü, aynı zamanda dünyadaki çocuklara armağan edilen tek bayramı kutlamanın onurunu, gururunu yaşıyoruz. Çocuk Bayramı bizim açımızdan çok önemli. Çünkü devletimizi, milletimizi geleceğe taşıyacak olan çocuklarımızın bu makamlara gelmesi, onların iyi yetişmesi, aslında geleceğin sahibi olan çocuklarımızın bayramdan öte belli bir sorumlulukla beraber onlara addedilen bu sorumlulukları görmeleri açısından, valilik, belediye başkanlığı, garnizon komutanlığı makamına oturmaları, çocuklarımızın geleceğin emanetçisi olduklarının da göstergesidir. Bu bayram sadece bizim bayramımız değil; dünya çocuklarına addedilen bir bayram. Bugün de Edirne’miz, birbirinden güzel, birbirinden değerli misafirleri ağırlıyor. Bugün 8 Balkan ülkesinden 199 yavrumuz ve onlara eşlik eden öğretmenlerimiz bugün Edirne’mizin misafiri. Onlara da ilimiz ve ülkemiz adına hoş geldiniz diyoruz. Bugün Kosova, Bosna Hersek, Bulgaristan, Yunanistan, Kuzey Makedonya, Sırbistan ve Moldova’dan misafirlerimiz var. Aynı zamanda Tekirdağ ve Çanakkale’den de bugün öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz misafirimiz. Bu güzel serhat ilimize hoş geldiniz diyoruz” ifadelerini kullandı.

“YAĞMURDAN SONRA ETKİNLİKLERİMİZ DEVAM EDECEK”

Edirne’nin Osmanlı Devleti’ne başkenlik yapan kadim bir şehir olduğunu belirten Sezer; “Burada bu programın yapılması da bizim açımızdan gurur ve onur vericidir. Dün etkinliklerimiz vardı. Bugün de yağmurdan sonra gün boyu açık alanda etkinliklerimiz devam edecek. Akşam da çocuklarımızla beraber üniversitede senfoni orkestrası ile bir konserimiz olacak. 23 Nisan’ı doya doya kutlamış olacağız. Hepinizin bayramını tebrik ediyorum” dedi.

ÇOCUK VALİ DE BAYRAMLARINI KUTLADI

Sezer’in konuşmasının ardından programa katılan öğrenciler, ülkelerini belirterek kendilerini tanıttılar. Programda ayrıca 1 günlüğüne Valilik görevine gelen Mehmet Ruşen Erkurt Ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi Feyza Öykü İn de katılımcıların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.