Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Sezer: Edirne’miz bugün çiçek bahçesi

Edirne Valisi Yunus Sezer, 23 Nisan kutlamaları hakkında açıklamalarda bulundu. Vali Sezer; “Bugün Edirne’miz çiçek bahçesine dönmüş durumda” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2024 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2024 16:57
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Vali Sezer: Edirne’miz bugün çiçek bahçesi

Edirne Valisi Yunus Sezer devam eden 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı kutlamaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Sekiz ülke ile Tekirdağ ve Çanakkale’den gelen misafirlerle birlikte Edirne’yi bugün çiçek bahçesine benzeten Vali Yunus Sezer; “8 ülkeden rengarenk bütün katılımcılar buradalar, onları misafir ediyoruz. Öğretmenleri ile beraber 240 misafirimiz var. Aynı zamanda bugün Çanakkale ve Tekirdağ’dan da buraya geldiler. Bu durum bizim için çok önemli. Edirne Osmanlı’ya başkentlik yapmış ve Balkanların da başkenti sayılabilecek bir şehir. Bu şehir tarihi misyonunu yerine getiriyor. Çünkü sınırları aşan, illeri aşan bir gönül birlikteliğimiz var. Bu dostluklar ülkeler arasında devam ediyor. Edirne’de bugün bu tarihi misyonuna yakışır bir biçimde ev sahipliği yapıyor. Örencilerimiz, velilerimizin yanında, evlerde misafir ediliyorlar. Hem kalıcı dostlukların temeli atılıyor, hem de bu ülkeler arasında geleceğe yönelik kültürel paylaşma söz konusu oluyor. Bizim açımızdan çok sevindirici. Ülkelerin toplu gösterilerini izliyoruz. İki gündür devam eden aktiviteler var ve bugün de akşama kadar devam edecek. Ben tekrar hoş geldiniz diyorum.  Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız bütün ülkemize ve bütün dünyaya hayırlı olsun diyorum” diye konuştu.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.