Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yasağa rağmen balık fiyatları artmadı

15 Nisan itibariyle endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemileri için geçerli olacak av yasağının başlamasına rağmen balık fiyatlarında artış olmadı. Edirneli balıkçı Yusuf Çimen, yasağın mekanik gemiler için geçerli olduğunu, kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçıların yasaktan muaf olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2024 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2024 17:15
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Yasağa rağmen balık fiyatları artmadı

Endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemileri için 15 Nisan itibariyle av yasağı yürürlüğe girdi. Yasağın başlamasıyla balık fiyatlarında artış olacağı düşünülüyordu. Edirneli balıkçı Yusuf Çimen, balık fiyatlarının hala düşük olduğunu, herhangi bir artış olmadığını söyledi.

Vatandaşların balık yasağını, balık yeme yasağı olarak algıladığını, kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçıların yasaktan muaf olduğunu belirten Çimen; “15 Nisan itibariyle av yasağı başladı ama sadece bu yasak sistemsel, mekanik olan gemiler için, trol ve gırgır ile avlananlar için geçerli. Şu an tekne balıkçılığı serbest, valeciler serbest. Olta balıkçılığı, ağ balıkçılığı hala serbest durumda. Halkımız bu yasak sözünü duyunca yemenin yasak olduğunu anlıyor. Sadece mekanik av yapan büyük gemiler için yasak var. Bizim satışlarımız devam ediyor. Fiyatlar yükselmesi gereken yerde yükselmedi. Fiyatlar hala ucuz durumda. Çiftlik balıkları ön planda. Tezgahımızda bugün 18-20 çeşit balık var. Tezgahımızda çiftlik balıkları da var, elle tutulan balıklar da var. Bizim satışlarımız yaz boyu devam edecek” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.