Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Yaşamak ve yaşatmak istiyoruz”

Edirne’de yaşanan sağlıkçılara yönelik şiddet bugün Edirne’deki Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi’ndeki bir eylemle protesto edildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2024 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2024 12:02
Kaynak: HİLAL PEKER
“Yaşamak ve yaşatmak istiyoruz”

Trakya Üniversitesi Hastanesi’nde yaşanan sağlıkçılara yönelik şiddet, Genel Sağlık – İş Sendikası’nın Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi önünde düzenlediği bir eylemle protesto edildi. Sağlık çalışanları açıklamalarında yaşamak ve yaşatmak istediklerini vurguladılar.

Hastane girişinde toplanan bir grup sağlık çalışanı sağlık personeline yönelik şiddeti kınayan pankartlar taşıdı. Sendikanın basın açıklamasını Edirne Şube Başkanı Özcan Arslan okudu. Yetkililere seslenen Arslan “Sağlıkta şiddete karşı yürütülen mücadele kapsamında yönetemiyorsunuz. Bu enkazın sorumluları sağlık emekçileri değil, sizlersiniz. Bizler yaşamak, yaşatmak istiyoruz. Susmuyoruz, korkmuyoruz, hiçbir yere gitmiyoruz” dedi.

“SORUMLUSU SAĞLIK ÇALIŞANLARI DEĞİL”

Özcan, "Vatandaşın alamadığı sağlık hizmetlerine vurgu yapmak istiyoruz. Bugün yurttaşlarımız alamadıkları randevuların bedelini, alamadıkları ilacın sorumlusunu, olamadıkları ameliyatların sorumlusunu bugün sağlık hizmet çalışanlarının olduğunu sanıyorlar. Çünkü siyasi iktidar söylemleri ve eylemleriyle bugün uyguladıkları yanlış sağlık politikalarının sorumlusunun sağlık çalışanları olduğu şeklinde hedef gösteriyor. Yurttaşlara tekrardan sesleniyoruz. Alamadığınız randevuların, alamadığınız ilacın, olamadığınız ameliyatların sorumlusu sağlık hizmetinde görev yapan arkadaşlarımız değildir. Bugün bunun tüm sorumlusu siyasi iktidarın sağlığı piyasalaştıran, ticarileştiren, hastayı müşteri sağlık çalışanlarını da birer köle olarak göstermesi sebebiyle sizler sağlık hizmet alımında aksaklıklar yaşıyorsunuz. Bugün bunun sorumlusu hiçbir sağlık çalışanı değildir” ifadelerini kullandı.

"SAĞLIKTA ŞİDDET İSTEMİYORUZ"

Sağlık emekçilerinin çalışma alanlarında bütün olumsuzluklara ve kötü koşullara rağmen sonuna kadar görevini canla başla yaptığını belirten Özcan Arslan “Covid19 döneminde kaybettiklerimiz, deprem döneminde çalışanlarımızın emek ve çabası bunun en güzel örneğidir. Hekim - hasta ilişkisindeki güvenin yeniden sağlanmasını istiyoruz. Toplumu hastalıklardan koruyabildiğimiz; tüketim nesnesi değil, hak öznesi olduğumuz bir hekimliği var etmek istiyoruz. İdareci belirlemeleri liyakat kriterlerini taşıyan kişilerin aday olacağı ve çalışanlar tarafından seçimle belirleneceği şekilde olmalıdır diyoruz” diye konuştu.

Özcan açıklamasının sonunda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı sağlık çalışanlarına sahip çıkmaya çağırdı.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.