Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zorunlu kış lastiği uygulamasında sona gelindi

Edirne’de ticari araçlar için geçerli olan ve 1 Aralık 2023 tarihinde başlayan zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Nisan’da sona erecek.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2024 16:52
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2024 16:54
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Zorunlu kış lastiği uygulamasında sona gelindi

Edirne’de ticari araçlar için geçerli olan zorunlu kış lastiği uygulamasında sona gelindi. 1 Aralık 2023 tarihinde başlayan zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Nisan’da sona erecek. 1 Nisan’a sayılı günler kala lastikçiler de hazırlıklarına başladı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan sanayi esnafı lastik dükkânı işletmecisi Erkan Genç, havaların ısınmasıyla bireysel sürücülerin lastiklerini değiştirmeye başladığını belirterek; “Kış lastiği zorunluluğu olan ticari araçlarda 1 Nisan’a itibariyle lastik değişimlerine başlayacağız. Bireysel kullanıcılar değişimlerine başladığı için 1 Nisan’da sıkışmayacağız” dedi.

“HER ŞEY MEVSİMİNDE GÜZEL”

Zorunlu kış lastiği uygulamasının neden gerekli olduğu hakkında açıklamalarda bulunan Erkan Genç, “Her şey mevsiminde güzel dedikleri laf çok doğru bir laf. Kışın kış lastiği uygulamasında insanların daha güvenli seyahat edebilmesi için ve aracından daha iyi performans alabilmesi için oldukça önemli. Kış lastiği takmayan sürücüler trafiğe neden olabiliyor. Önünüzde duran bir arabada kış lastiği olmadığında o gidemediği için siz de orada kalmak durumunda kalıyorsunuz. Kış lastiği takmak için illaki yerde kar olması gerekmiyor. Kış lastiği demek sadece kar üzerinde gidebilen bir lastik değil. Soğuk hava koşullarına da uyumlu bir lastik demek. Kışın kış lastiği, peki ya yaz lastiği? Bu ne demektir? Yaz aylarında aracınızın performansı yaz lastiği taktığınız zaman bir o kadar daha artar. Aracınız yorulmaz. Aracınızın yakıtı 2-3 puan düşer. Yaz lastiği arabanın rahat gitmesini ve güvenli bir sürüş sağlar” ifadelerine yer verdi.

“BİZ 4 MEVSİM LASTİKLERİ ÖNERMİYORUZ”

Uzun yol yapmayan müşterilerin 4 mevsim lastiğini tercih ettiğini vurgulayan Genç, “Çok uzun yol yapmayan müşterilerimiz 4 mevsim lastikten yana ama biz 4 mevsim lastikleri önermiyoruz. 4 mevsim lastik var ama başarılı mı değil mi tartışılır. Kullanıcıların bazıları yaz aylarında araçta ses yaptığını söylüyor. Kış aylarında ise aracın tutunmadığını söyleyenler de oluyor. O yüzden ben müşterilerime 4 mevsim lastikleri önermiyorum. İşte biz o yüzden her şey her şey mevsiminde güzel diyoruz” şeklinde konuştu.

“1 NİSAN’DA SIKIŞMAYACAĞIZ”

Kış lastiği zorunluluğunun kalkmasıyla yoğunluk oluşmayacağına değinen Genç, “Kış lastiği zorunluluğu 1 Nisan itibariyle bitiyor ama şu anda hava koşulları da yaz gibi olduğundan çoğu insan lastiği yıpranmasın diye yaz lastiğine geçmeye başladı. Kış lastiği zorunluluğu olan ticari araçlarda da 1 Nisan’a itibariyle lastik değişimlerine başlayacağız. Bireysel kullanıcılar değişimlerine başladığı için 1 Nisan’da sıkışmayacağız” dedi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.