Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Seminer

Batı Ekspres - Edirne'nin Haber Sitesi - Seminer haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Seminer haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Gençlik Hizmetleri Eğitim Semineri yapıldı Haber

Gençlik Hizmetleri Eğitim Semineri yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığının önemli hizmet alanlarından olan gençlik hizmetlerini daha etkin kılabilmek, il genelinde hizmet birlikteliğini sağlayabilmek, karşılaşılan sorunları ile çözüm yollarını gündeme getirmek ve tecrübe paylaşımı yapmak amacıyla Sungurbey Toplantı Salonu ile Diyanet Gençlik Merkezinde düzenlenen seminer oldukça verimli geçti. Seminer Kırklareli İl Müftüsü Yusuf Eviş'in açış konuşmasıyla başladı. Müftü Eviş, konuşmasında “Gençlere yönelik din hizmeti sunuyor olmak, gençlerin manevi hayatlarına dokunuyor olmak Allah'ın büyük bir lütfudur. Böyle bir görev sadece meslek gereği yapılan bir iş olarak görülmemelidir. Aynı zamanda bu Allah'ın rızasını kazanmak için büyük bir fırsattır. Bunun için imkânlar ve vakit iyi kullanmalıdır. Gençlere yönelik aşk ile hizmet sunuyor olmanızdan dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu seminerde tecrübe paylaşımı yapılacak, iyi ve eksik yönlerimiz görülecek, bundan sonraki hizmetlerimize önemli katkı sunulacaktır. Talepleriniz tarafımızca kayıt altına alınacak ve çözümü noktasında elimizden gelen yapılacaktır. Bu vesileyle seminerin hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyor tekrar her birinize teşekkür ediyorum" dedi. Seminer konuşmacıların sunumlarıyla devam etti. İl Müftü Yardımcısı Ramazan Özdemir, KYK çalışanı Kerem Güngör, İl Gençlik Koordinatörleri Samet Çiçen ile Ayşe Nur Özlek, İzci Liderleri Davut Zemlikli ile Yusuf Uzan, Manevi Danışman Arzu Hasçelik, Sosyal Medya Sorumlusu ve Diyanet Haber Temsilcisi Hasan Aksan sunum yaptı. Seminerde konuşmacılar tarafından gençlere yönelik yapılan çalışmaların ve faaliyetlerin önemi, gençlerle sağlıklı iletişim kurma teknikleri, gençlerle iletişimde karşılaşılan sorunlar, sosyal medyanın gücü, etkin kullanımı, avantaj ve dezavantajları, yürütülen faaliyetlerin haber değerleri, sosyal medyada mahremiyet, merkezden gönderilen projeler ile mahallinde yürütülen projeler, gençlere yönelik atölye ve eğitim programları, kurumlar arası işbirliği gibi konularda tecrübe paylaşımı yapılarak gözlemlenmiş teknikler ve çözüm stratejileri katılımcılara sunuldu. Programın sonunda manevi danışmanlar tecrübe paylaşımı yaparak gözlemlemiş oldukları sorunları ve çözüm önerilerini katılımcılara sundular. HABER MERKEZİ

"Depreme Dirençli Türkiye" semineri düzenlendi Haber

"Depreme Dirençli Türkiye" semineri düzenlendi

Bal, rektörlükte düzenlenen "Depreme Dirençli Türkiye" seminerinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu anımsatarak sözlerine başladı. Japonya ve Türkiye'nin aynı deprem kaderini yaşayan iki ülke olduğunu bu nedenle teknoloji transferi konusunda Japonya'dan istifade edilmesi gerektiğine vurgu yapan Bal, "Özellikle Japonya'da depremle ilgili geliştirilen çok önemli projeler var ve Japonya'nın neredeyse tamamı depreme dirençli hale getirildi." dedi. Bal, depremin her zaman Türkiye'nin acı gerçeği olmaya devam edeceğini dile getirdi. Türkiye'nin depreme dirençli hale gelmesine yönelik çalışmaların artırılması gerekliliğine işaret eden Bal, şunları kaydetti: "Türkiye'de kamu binaları daha düzenli, daha simetrik. Bunları güçlendirmek bunlara yeni teknolojileri uygulamak daha kolay oluyor. Genel olarak konutlarımız maalesef düzenli taşıyıcı sistemlere sahip değil. Türkiye'de depremle ilgili en büyük problemlerimizden birisi mimari tasarımda başlıyor. Mimari tasarım yanlış bir taşıyıcıyla başladığı zaman ortaya iyi bir netice çıkmıyor. Her yapının her yerde yapılmaması gerekiyor. O yüzden buna göre mimari tasarımların yapılması gerekiyor. Türkiye'deki yapı stokları beton kalitesi açısından zayıf. Türkiye'de konutlardaki beton kalitesinin düşük olması, yapıların düzensiz taşıyıcı sistemine sahip olması, depreme karşı yeni güçlendirme teknolojilerinin kullanmasını engelliyor. O yüzden maalesef geleneksel çözümlerle baş başa kalmış oluyoruz. Bunlarda pahalı ve ilkel çözümler oluyor." Bir inşaat ve danışmanlık firmasının genel müdürü olan Taner Atıcı ise Japonya'da yapı ve deprem mühendisliği uygulamalarına ilişkin sunum yaptı. Japonya'daki yenilikçi yapısal güçlendirme metotlarını Türkiye'ye getirmek istediklerini aktaran Atıcı, "Japonya'da uygulanan yöntemleri ülkemizde de yaparak alternatif çözümler sunmak istiyoruz. Japonya depreme karşı güçlendirmeye az ihtiyacı olan bir ülke. Çünkü binalarını depreme dayanıklı yapmasıyla biliniyor. 'İnşaat teknolojilerinde Japonya dünyaya liderlik ediyor' diyebiliriz. Türkiye deprem konusunda aynı kaderi yaşıyor ama çok sorunlu yapılar var. Bu yüzden Japonya'nın deprem konusundaki teknolojisini kullanmak önemli." ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.