Hava Durumu

Edirne’de Orduevi Binası Artık Yok

Edirne’de Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Subay ve Astsubay Orduevi binası, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle alınan karar doğrultusunda yıkılmasının ardından zemin düzleme çalışması da tamamlandı. Yıllardır bölgenin simgesi haline gelen yapı artık bulunmuyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2026 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2026 17:39
Kaynak: MEHMET EFECAN HIDIROĞLU
Edirne’de Orduevi Binası Artık Yok

Edirne’de Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan Subay ve Astsubay Orduevi hakkında, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle daha önce yıkım kararı alınmıştı.

Bina içerisinde gerçekleştirilen hafriyat çalışmalarının ardından yapı geçtiğimiz günlerde tamamen yıkıldı. Yıkım işlemlerinin tamamlanmasının ardından alanda zemin düzleme çalışmaları gerçekleştirildi.

Yıllardır bulunduğu bölgenin simge yapılarından biri olarak bilinen orduevi binasının yıkılmasıyla birlikte, alanın geleceğine ilişkin çeşitli iddialar da gündeme geldi. Bölgenin yerine otopark ve kafe yapılacağı öne sürülürken, yetkililer tarafından konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

MEHMET EFECAN HIDIROĞLU

Kaynak: MEHMET EFECAN HIDIROĞLU

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.