AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, İpsala ilçesine bağlı Karaağaç Köyü’nde hemşehrileriyle bir araya geldi. Köy kahvehanesinde vatandaşlarla buluşan İba, bölge halkının taleplerini dinleyerek yürütülen projeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Program kapsamında İl Başkan Yardımcısı Aydoğan Akıncı, İpsala İlçe Başkanı Erhan Demir, İl Genel Meclis Üyesi Hakan İlkdoğmuş ve Edirne Altınyazı Karasaz Sulama Kooperatifi Başkanı Tanju Özgür ile birlikte Karaağaç Köyü Barajı’nda incelemelerde bulunuldu.
Yapımı son aşamaya gelen ve boru testleri devam eden barajın, 2 milyon metreküp su tutma kapasitesiyle yaklaşık 10 bin dekar tarım arazisini sulu tarıma kazandıracağı belirtildi. Bölge tarımı için büyük önem taşıyan yatırımın tamamlanmasıyla birlikte üretimde verimliliğin artması ve çiftçilerin gelir düzeyinin yükselmesi hedefleniyor.
Karaağaç Köyü Muhtarı Hakkı Çetin ve köy halkına misafirperverlikleri için teşekkür eden İba, projenin İpsala ve bölge tarımı için hayırlı olmasını temenni etti.
Kaynak: Haber Merkezi