Hava Durumu

“Şükrü Paşa Anıtı Restorasyonu Bitirilerek Ziyarete Açılmalı”

Edirne İl Genel Meclisi Şehitlikler ve Şehit Ailelerini Koruma Komisyonu Başkanı Sezgin Gündoğdu, Şükrü Paşa anıtı ve Kıyık Tabyası restorasyon işlerinin bir an önce bitirilerek ziyarete açılmasının önemini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2026 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2026 13:05
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
“Şükrü Paşa Anıtı Restorasyonu Bitirilerek Ziyarete Açılmalı”

Edirne İl Genel Meclisi’nin Mayıs ayı toplantıları devam ediyor. Meclisin bugün düzenlenen toplantısında, Şehitlikler ve Şehit Ailelerini Koruma Komisyonu’nun, Şükrü Paşa anıt mezarının şu anki durumu hakkındaki raporu görüşüldü.

Komisyon Başkanı Sezgin Gündoğdu tarafından sunulan raporda, Şükrü Paşa anıt mezarının bugünkü durumu ve tarihçesi hakkında bilgi verildi. Gündoğdu, Edirne Valiliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı arasında 2 Ekim 2017 tarihinde imzalanan protokol ile Şükrü Paşa anıtı ve Kıyık Tabyası’nın yer aldığı ilgili parsellerdeki taşınmazların kullanımı ve restorasyonu, bakımı, onarımı amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca teslim alındığını ve teslim edildiğini söyledi.

“2022 YATIRIM PROGRAMINDA YER ALMASI TEKLİF EDİLMİŞTİ”

10 Nisan 2018 tarihli kurul kararında, güncel rölövenin detayları ile birlikte hazırlanması şeklinde karar alındığını belirten Gündoğdu; “Projelerin hazırlanmasına ihtiyaç duyulmaktadır. Şükrü Paşa Kıyık Tabya’nın rölöve, restitüsyon, restorasyon, teşhir, tanzim ve çevre düzenlemesi projeleri yapım işinin 2022 yılı yatırım teklif programında yer alması teklif edilmiştir. Tabya, Edirne Müdafii Şükrü Paşa anıtı, nizamiye, koğuş, karargah, menfez yapıları ile 7 topçu odası, 5 pusu odası ve yeşil alandan oluşmaktadır” ifadelerini kullandı.

“BAKANLIK İVEDİLİKLE İŞLEMLERİNİ YAPMALI”

Gündoğdu, rölöve ve projelerin hazırlanmasının bugüne kadar uzun sürdüğünü söyleyerek; “Çalışmalar devam etmekte. Kapalı kalan bu yerin, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca ivedilikle işlemlerinin yapılarak, restorasyon işlerinin bitirilip; Edirne tarihi ve turizmi açısından çok önemli bir yeri olan bu anıtın turizme kazandırılarak ziyarete açılması önem arz etmektedir” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.