Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Arkeoloji Bölümünden 100. Yıl Sergisi

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü tarafından, Cumhuriyetin 100’üncü yılı onuruna “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Arkeoloji Bölümü Sergisi” açılışı gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2023 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2023 16:49
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Arkeoloji Bölümünden 100. Yıl Sergisi

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Daniş Baykan öncülüğünde Arkeoloji Bölümü Öğretim görevlileri ve arşiv görevlileri tarafından “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Arkeoloji Bölümü Sergisi” açılışı Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Müze ve Sergileme Alanı’nda Edebiyat Fakültesi Dekanı Yüksel Topaloğlu, Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Daniş Baykal, öğretim görevlileri ve sanatseverlerin katılımı ile gerçekleşti.

Bölüm Başkanı Prof. Dr. Daniş Baykan, sergiyi Cumhuriyetin 100’üncüYılına özel düzenlediklerini belirterek sergide bölüm hocalarının elinde bulunan arşiv belgeleri, fotoğraflar ve arkeolojiye dair sanat eserlerinin olduğunu söyledi. Eserlerin bir kısmının bölümün kendi arşivinden olduğunu söyleyen Baykan, kütüphane arşivinden olan bazı yayınların da olduğunu ifade etti. Baykan, vitrin içerinde olup ulaşımı olmayan yayınlarla ilgili bir sinevizyon gösterisinin de de kütüphanede sergi boyunca eş zamanlı olarak yapılacağını duyurdu.

“ATATÜRK VE ARKEOLOJİ BİR ARADA”

Sergide kendi eserlerinin de mevcut olduğunu belirten Baykan; “Burada sergilenenler daha çok arşiv malzemeleri var. Yazılı belgeler var, pullar üzerinde arkeolojik betimler, arkeolojik kazılarda eskiden kullanılmış bugüne de devam eden malzemeler, çizimler kitaplar, yayınlar mevcut. Arşiv düzenlemesi şeklinde yapıldığı için Arkeoloji bölümünün arşivi olarak malzemeler var. Benim kendi arşivimden eserler mevcut. Ergün Karaca’nın eserleri mevcut. Doktora öğrencilerimizden de bir kitap var. Öğrencilerden ziyade öğretim elemanlarının eserleri var kendi arşivinden. Birkaç pano düzenlemesi var. Atatürk ve arkeoloji bir arada diyebiliriz aslında” diye konuştu.

“15 ARALIK’A KADAR AÇIK”

Arkeoloji arşiv dönemine ait birçok eserin yer aldığı sergi, katılımcıların yoğun ilgisini çekti. Sergi, 15 Aralık Cuma gününe kadar ziyarete açık kalacak.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.