Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Artık kadın cinayeti duymak istemiyoruz”

Yeniimaret Mahallesi Muhtarı Neslihan Dönmez Dürüktaş, Berşan Aksak’ın Petek Aksak’ı katlettiği olayın ardından yaptığı açıklamada; “Devletin bu konu hakkında derhal politika üretmesi, yasa çıkarması gerekiyor. Biz artık kadın cinayeti diye bir kelime duymak istemiyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2024 19:01
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2024 19:02
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
“Artık kadın cinayeti duymak istemiyoruz”

Edirne’de Petek Aksak’ın boşanma aşamasındaki Berşan Aksak tarafından katledilmesi olayı ile ilgili Yeniimaret Mahallesi Muhtarı Neslihan Dönmez Dürüktaş açıklama yaptı.

Dürüktaş, Edirne Kadın Platformu’nun Saraçlar Caddesi’nde düzenlediği basın açıklamasına Petek Aktaş’ın ailesinin de ikamet ettiği Yeniimaret Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlarla birlikte katıldı. Dürüktaş, açıklamanın ardından kadın cinayeti ile ilgili basın mensuplarına konuştu.

“HİÇBİR YERDE KADINLAR ÖLMESİN”

Dürüktaş, Yeniimaret Mahallesi Muhtarlığı görevine başladığı gibi üzücü olayla karşılaştığını belirterek; “Göreve geldiğim gibi böyle üzücü bir olayla karşılaştım. Çok kötüyüm, 2 gündür uyku uyumuyoruz. Devletin bu konu hakkında derhal politika üretmesi, yasa çıkarması gerekiyor. Biz artık kadın cinayeti diye bir kelime duymak istemiyoruz. Yargıda bile dosyalarda kadın cinayeti olarak geçmiyor, eşi tarafından öldürülen kadın diye geçiyor. Biz buraya Petek için ses getirmeye geldik. Çok üzgünüz. Dün hepimiz mahvolduk; annesi, babası, insanlar hâlâ kendilerinde değiller. Mahallemizde olması ayrıca çok üzücü. Hiçbir yerde kadınlar ölmesin. Bugün yine Ağrı’nın Patnos ilçesinde bir kadınımız cinayete kurban gitti. Memleketimin hiçbir yerinde kadın cinayeti haberi görmek istemiyoruz. İnşallah bunlar son olur” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.