Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Katile en ağır ceza uygulansın”

Edirne Kadın Platformu, Petek Aksak’ın Berşan Aksak tarafından katledilmesinin ardından basın açıklaması yaptı. Av. Merve Demir, yetkililere seslenerek; “Petek Aksak davasında katile verilebilecek en ağır cezanın uygulanmasını istiyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2024 18:47
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2024 18:49
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
“Katile en ağır ceza uygulansın”

Edirne Kadın Platformu, Petek Aksak’ın boşanma aşamasındaki Berşan Aksak tarafından katledilmesinin ardından Saraçlar Caddesi’nde basın açıklaması yaptı.

Edirne Kadın Platformu adına açıklamayı Av. Merve Demir yaptı. Demir, Edirne’de gerçekleşen kadın cinayetine dikkat çekerek; “Ülkemizde yükselen kadına yönelik şiddetin ve bu şiddetin cezasızlığının sonuçlarını maalesef geçtiğimiz günlerde Edirne’de gerçekleşen bir kadın cinayetiyle daha yaşamış olduk. Katil erkek Berşan Aksak'ın, boşanma aşamasında olduğu eşi olan Petek Aksak’ı silahla ateş ederek katletmesi sonucu 22 yaşındaki genç bir kadın bugün artık aramızda değil. Başta merhume ve sevenlerine baş sağlığı diliyor, gözü yaşlı ailesine sabır diliyoruz” ifadelerini kullandı.

“İLK DEĞİL, MAALESEF BU GİDİŞLE SON DA OLMAYACAKTIR”

Aksak’ın katledilmesinin ilk olmadığını söyleyen Demir; “Bugün Petek Aksak’ın katledilmesi ilk değildir, maalesef bu gidişle son da olmayacaktır. Bu cinayetin sorumlusu, fail olan eş kadar, sistematik bir şekilde kadına yönelik şiddetin önünü iyi hal indirimleri ve cezasızlaştırma politikaları ile açarak katillerin sırtını sıvazlayanlardır. 6284’ün uygulanmadığı ve İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden imzalanmadığı bu koşullarda, katillerin sayıca artması ve daha da cüretkâr olması maalesef kaçınılmaz olandır” dedi.

“KADINLAR ARTIK VAROLUŞ MÜCADELESİ VERMEKTEDİRLER”

Demir, Türkiye’deki kadınların varoluş mücadelesi verdiklerini belirterek; “Genç bir kadının hayallerini, umutlarını ve geleceğini söndüren bu şiddetten beslenen zihniyet, maalesef ki her geçen gün daha da güçlenmektedir. Kadınlar bugün ülkemizde bırakın eşit yurttaşlık mücadelesini, artık birer varoluş mücadelesi vermektedirler. Ataerkil sistem tarafından katledilmeyecek kadar şanslı olanlarımız tacize, tecavüze, ayrımcılığa, baskıya, mobbinge, şeriatçı fikirlere ve her türlü mahalle baskısına karşı direnmekte ve bu zorluklar her geçen gün artmaktadır. Yıllardır mücadelemizle kazandığımız haklarımız birer birer tırpanlanmakta ve daha mora boyanmış bir ülke ve dünya yerine kapkaranlık bir geleceğe doğru sürüklenmekteyiz” sözlerine yer verdi.

YETKİLİLERE SESLENDİ

Yetkililere seslenen Demir; “Buradan yetkililere sesleniyoruz; Petek Aksak davasında katile verilebilecek en ağır cezanın uygulanmasını istiyoruz. Bu cinayet gibi yenilerinin olmaması ve kadına karşı şiddetin önüne geçebilmek için 6284’ün uygulanmasını ve İstanbul Sözleşmesi’nin tekrardan yürürlüğe girmesini istiyoruz. Biz artık kız kardeşlerimizin yasını tutmak değil; eşit, özgür bir ülkede ve dünyada birlikte yaşamak istiyoruz. Merhuma ve sevenlerine tekrar baş sağlığı diliyor, gerçekleşecek davanın avukat arkadaşlarımızla birlikte takipçisi olacağımızı ve kadına karşı şiddetle sonuna kadar mücadele edeceğimizi bir kez daha beyan ediyoruz” dedi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.