Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Av. Karakoç’un adı bu sokakta yaşayacak

57 yıl boyunca avukatlık mesleğini icra eden ve 8 Eylül 2023 tarihinde hayata gözlerini yuman Av. İbrahim Karakoç’un adı, Edirne Barosu Hizmet Binası yanındaki sokağa verildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2024 13:24
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2024 13:28
Kaynak: HİLAL PEKER
Av. Karakoç’un adı bu sokakta yaşayacak

Edirne Belediyesi Cadde ve Sokak İsimleri Komisyonunun önerisi üzerine Edirne Barosu’nun önceki dönem başkanlarından, 57 yıl boyunca avukatlık mesleğini icra eden ve bu dönem Edirne Barosu Başkanı Av. Gökhan Karakoç’un babası olan Av. İbrahim Karakoç'un adı İstasyon Mahallesi 303. Sokağa verildi.

Av. İbrahim Karakoç'un isminin verileceği sokağın açılışı bugün Karakoç ailesinin, sevenlerinin, meslektaşlarının ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın katıldığı tören, Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Karakoç, bu anlamlı fikrin Recep Gürkan’dan çıktığını ve Karakoç ailesi için çok kıymetli olduğunu söyledi.

“İNSAN GERİDE BIRAKTIKLARIYLA HATIRLANIYORSA ÖLMEZ”

Babasının 57 yıllık meslek hayatında gece gündüz demeden avukat gibi yaşayıp avukat gibi aramızdan ayrıldığını belirten Karakoç; “Biz bilir ve inanırız ki insanoğlu bedenen öldüğü zaman ölmez, insanoğlu unutulduğunda ölür. Eğer insan unutulamıyorsa, geride bıraktıkları ile hatırlanıyorsa ölmez. 83 yıllık ömründe 57 yıl boyunca hafta sonu veya hafta içi dini milli bayram demeden, gündüz gece demeden avukat gibi yaşayıp ve avukat gibi aramızdan ayrılan babamın bu anlamda içine doldurduğu dostlukları görünce duygulanmamak elde değil. Bu güzel ve manalı fikir Karakoç ailesi olarak bizleri çok mutlu eden Sayın Belediye Başkanımız Recep Gürkan’dan çıkmıştır. Bu anlamda desteklerini esirgemediği için şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“BAZEN YAŞAM BİTTİKTEN SONRA DA GÖREV BİTMİYOR”

Av. İbrahim Karakoç’a tekrar rahmet dileyerek baro ve adliye arasında köprü vazifesi yapmaya devam edeceğini belirten Gürkan; “Bir insan ancak onu anan son insan öldükten sonra ölürmüş. Öyle derler. Tabi insanlığın en büyük gayesi bizden sonra da ismimizin yaşaması, yaşatılması, anılması. Bunun için insanlık mücadele veriyor. Bu anlamda Edirne’ye benimde bizzat şahit olduğum, yaşadığım çok değerli hizmetler bırakan, katkıları olan ama onun ötesinde insan olmanın o erdemli duruşunu bizzat yaşatan sevgili İbrahim Karakoç’a bir ahde vefanın ödenmesi diyebiliriz. Onun yıllarca emek verdiği, kutsal savunma hakkının yaşama geçmesi için mücadele ettiği iki kurum temsil ettiği Edirne Barosu ve bu mücadeleyi verdiği Edirne Adliye Sarayı arasında kalan sokak olması da bence gerçekten çok anlamlı oldu. Bazen yaşam bittikten sonra da görev bitmiyor. Sevgili İbrahim Karakoç ağabeyimiz hala Baro ve Adliye arasında bir köprü vazifesi yapmaya devam edecek. Bu çok kıymetli bence. Tekrardan kendisine rahmet diliyorum” diye konuştu.

Sokak, Gürkan, Karakoç ve törene katılanlar tarafından trafiğe açıldı.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.