Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aydoğdu; “Meslektaşlarımıza yönelik şiddet son bulmalı”

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Edirne Temsilcisi Kadir Aydoğdu, şantiyelerde denetim yapan mühendislere yönelik şiddetin son bulması için ilgili kurum ve kuruluşlar gerekli tedbirleri almaları gerektiğini söyleyerek; “Meslektaşlarımıza yönelik şiddet son bulmalıdır” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2024 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2024 13:29
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Aydoğdu; “Meslektaşlarımıza yönelik şiddet son bulmalı”

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası Edirne Temsilciliği, şantiyelerdeki denetim görevi yapan mühendislere şiddetin son bulması konusunda basın açıklaması düzenledi.

Son dönemde denetim yapan mühendislere yönelik şiddetin ve saldırıların çok arttığı belirtilen açıklamada, şantiyelerde denetim ve yönetim görevini yürüten mühendislerin kamu görevlisi niteliğinde sayılmasının gerekliliği vurgulandı.

“ŞİDDET KAMU GÜVENLİĞİ VE SAĞLIĞINI TEHDİT ETMEKTEDİR”

İnşaat Mühendisleri Odası Edirne İl Temsilcisi Kadir Aydoğdu, konuyla ilgili açıklamasında; “Deprem gerçeğiyle karşı karşıya bulunan ülkemizde yapı üretimi ve denetimi süreçleri toplumun can ve mal güvenliğini yakından ilgilendiren süreçlerdir. Dolayısıyla meslektaşlarımızın şantiye sahalarında verdiği hizmet de kamusal niteliktedir. Bu yanıyla meslektaşlarımıza yönelik şiddet, kamu güvenliğini ve sağlığını tehdit etmektedir. Şantiyelerde denetim ve yönetim görevini yürüten meslektaşlarımız kamu görevlisi niteliğinde sayılmalı, can güvenliklerinin sağlanması da bizzat kamu gücünün sorumluluğunda olmalıdır. Önemle vurgulamak isteriz ki Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı başta olmak üzere şantiyelerdeki şiddete karşı ilgili kurum ve kuruluşlar gerekli tedbirleri almalı, meslektaşlarımıza yönelik şiddet son bulmalıdır” sözlerine yer verdi.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.