Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“BAĞ-KUR'LULAR 9 BİN GÜNE MAHKUM EDİLDİ”

CHP önceki dönem Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Bağ-Kurluların, SGK’lılarla eşitlenmesi vaadi verildiği halde bu vaadin yerine getirilmediğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2023 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2023 12:11
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
“BAĞ-KUR'LULAR 9 BİN GÜNE MAHKUM EDİLDİ”

www.batiekspres.com haber sitesine açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) önceki dönem Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu “Bağ-Kurlu ile SGK'lı eşitlenecek dendi. Ancak bu konuda hiçbir gelişme yaşanmadı, Bağ-Kurlular 9 bin güne mahkum edildi” dedi.

EYT olarak bilinen Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasasında adaletsizlikler olduğunu belirten Gaytancıoğlu daha sonra şöyle devam etti: “EYT çıktı içinde Bağ-Kurlu yok, böyle adaletsizlik olur mu? EYT çıktı ama haksızlık bitmedi. Bağ-Kur primi yatıran 9 bin ama SSK'lıya 5 bin 900. Bu saçmalıktan başka bir şey değil acil düzenleme yapılmalı. Sadece bu da değil. Vergi affı çıktı, yine içinde Bağ-Kurlu yok. Bağ-Kurlular bu ülkenin vatandaşı değil mi? Bağ-Kurlu zor durumda emekli olamadığı gibi prim yatıracak takati de kalmadı. Verilen sözler bir an önce yerine getirilmeli. Bağ-Kurlu için verilen sözler her zamanki gibi havada kaldı. Bu haksızlığı düzeltmek için acilen primler eşitlenmeli ve 1999 öncesi Bağ-kurlular SSK’lılar ile aynı şartlarda emekli edilmelidir” dedi.

ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.