Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bağımsız aday iddialarına cevap verdi

CHP’nin Kırklareli’nde düzenlediği ön seçimde 791 oy olarak 2’nci olan Belediye Başkan aday adayı Serdar Türker, bağımsız aday olacağı iddiaları ile ilgili; “Sağduyulu bir şekilde belirli bir süre bekleyeceğim ve ona göre kararımı vereceğim” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2024 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2024 16:31
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Bağımsız aday iddialarına cevap verdi

Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesine bağlı Kaynarca beldesinde 2019 yılı Mahalli İdareler Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Belediye Başkan adayı olarak açıklanarak seçimlerde aldığı yüzde 72’lik rekor oy oranı ile dikkat çeken Serdar Türker, Kırklareli Belediye Başkan aday adaylığı ile ilgili Batı Ekspres’e konuştu.

CHP’nin Kırklareli’nde düzenlediği ön seçimde mevcut Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ve aday adayı Gürkan Oras ile adaylık yarışına katılan Türker, 791 oy alarak 2’nci sırada yer aldı. Ön seçimi 926 oy alan Kesimoğlu kazanırken, Oras ise 765 oy aldı. Ön seçimin ardından CHP Parti Meclisi’nin (PM) kararı ile Kesimoğlu yeniden Kırklareli Belediye Başkan adayı olarak açıklandı.

“EN DOĞRU KARARI ALACAĞIMA İNANIYORUM”

CHP’de yaşanan adaylık sürecinin ardından Türker’in Kırklareli Belediye Başkanlığı’na bağımsız adaylığını açıklayacağına dair iddialar gündeme geldi. Türker, bağımsız belediye başkan adaylığı iddialarıyla ilgili Batı Ekspres’e yaptığı açıklamada; “Türkiye’de rekor oy ile seçim kazanmış bir belediye başkanıyım. 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde yüzde 72 ile belediye başkanlığını kazanmıştım. Söz verip yapmadığım hiçbir proje yok. Her zaman sözümden fazlasını yaptım. Sağduyulu bir şekilde belirli bir süre bekleyeceğim ve ona göre kararımı vereceğim. Halkımın teveccühüne ve kalbinin güzelliğine güveniyorum. Halkımız için de en doğru kararı alacağıma inanıyorum. Halkımızın sağduyusuna güveniyorum. Her zaman da halkımızın desteğini hissediyorum. Halkımız beni seviyor, ben de halkımı seviyorum. En doğru kararı vereceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“KIRKLARELİ HALKI BİZİ BAĞRINA BASTI”

Kırklareli’nde belediye başkanlığı ve milletvekilliği görevlerinde 20 yıl bulunan Kesimoğlu’na karşı ön seçimde CHP üyelerinden rekor oy aldığını belirten Türker; “Kırklareli halkı bizi bağrına bastı. Bu seçimde biz bunu gördük. 10 yıl milletvekilliği, 10 yıl da belediye başkanlığı yapan bir belediye başkanına karşı rekor düzeyde bir oy almam, halkımın ve üyelerimizin gönlüne girdiğimin göstergesidir. O yüzden halkımızın teveccühüne saygı duyuyoruz. Bugüne kadar her projemiz de halkımızla ilgili oldu. Halkımız için çalıştık. Bundan sonraki süreçte de sağduyulu bir şekilde doğru kararı alacağıma inanıyorum” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.