Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Barodan çocuk ve ergen psikolojisi semineri

Edirne Barosu Çocuk Hakları Komisyonu ve Doç. Dr. Seda Donat Bacıoğlu işbirliği ile “Çocuklarda ve Ergenlerde Sıklıkla Görülen Duygusal ve Davranışsal Güçlükler ve Yaklaşım” konulu bilgilendirme semineri düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2024 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2024 15:35
Kaynak: HİLAL PEKER
Barodan çocuk ve ergen psikolojisi semineri

Edirne Barosu Çocuk Hakları Komisyonu ve Doç. Dr. Seda Donat Bacıoğlu işbirliği ile önemli bir etkinlik gerçekleşti. "Çocuklarda ve Ergenlerde Sıklıkla Görülen Duygusal ve Davranışsal Güçlükler ve Yaklaşım" konulu bilgilendirme semineri Edirne Barosu Seminer Salonunda düzenlendi. Seminer, çocuk psikolojisi ve ergenlik döneminde karşılaşılan duygusal ve davranışsal sorunlar hakkında bilgiler sunmayı amaçlarken seminerde, çocuklarda ve ergenlerde sıkça görülen duygusal zorluklar, davranışsal güçlükler ve bu konuda nasıl yaklaşılması gerektiği gibi konular ele alındı.

Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av. Özge Hazır, meslektaşlarının hem özel hayatları için hem de mesleki hayatları için çocuk müvekkillerle iletişim kurabilmenin ve onların psikolojilerini anlayabilmenin çok önemli olduğunu söyledi. Seminerde konuşmacı olarak bulunan Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Seda Donat Bacıoğlu ise, çocukluk ve ergenlik döneminde sıklıkla görülen güçlüklere değinerek bu güçlüklerle baş edebilmek için uzmanlara başvurmak gerektiğini belirtti. Bacıoğlu, çocuklarda yaşamın 0-2 yaş aralığının nöro bilişsel gelişim açısından en kritik dönem olduğunu söyledi.

“ÇOCUKLARDA SIKLIKLA GÖRÜLEN GÜÇLÜKLER”

Çocuklarda sıklıkla görülen güçlüklerden bahseden Bacıoğlu; “Çocuklarda sıklıkla görülen güçlüklerin başında korku, kaygı ve öfke patlamaları geliyor. Utangaçlık-çekingenlik, huzursuzluk-gerginlik, duygu düzenleyememe, yetersizlik, değersizlik, güvende hissedememe, içe dönüklük, sık sık ağlama, alışkanlık bozuklukları, dikkat ve odaklanma sorunu, bağımlılık, okul reddi ve devamsızlık, kendine zarar verme ve intihar, riskli cinsel davranışlarda beraberinde gelen güçlüklerden. Tabi bu problemler birdenbire çıkmıyor. Bir yerlerde aşamadığımız şeyler oluyor ki bu güçlükler gelinen son radde oluyor. Bu güçlüklerle baş edebilmek için de mutlaka uzmanlara başvurulması gerekiyor” diye konuştu.

Seminere Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av. Özge Hazır, komisyon üyeleri ve baroya kayıtlı avukatlar katıldı.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.