Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayram baklavası siparişlerini son güne bırakmayın

Havsa’da pastane işleten Orhan Yurtsever, bayram yaklaştıkça baklava talebinin arttığını ve ön sipariş aldıklarını belirterek “Bu tarz siparişler son güne bırakılmaz. Vatandaş bir iki hafta öncesinden siparişini verir, arife günü gelir siparişini alır” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2024 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2024 16:19
Kaynak: HİLAL PEKER
Bayram baklavası siparişlerini son güne bırakmayın

Edirne’nin Havsa ilçesinde pastane işletmecisi Orhan Yurtsever, bayram tatlısı olarak gelenek haline gelen baklavaya talebin olduğunu ve ön sipariş aldıklarını söyledi. Ancak Yurtsever, baklava satışlarının artmasına rağmen, evde baklava açma geleneğinin azaldığına dikkat çekti. Yurtsever, bu geleneğin sürdürülebilmesi için genç neslin öğrenmesi gerektiğini ifade etti.

“BU TARZ SİPARİŞLER SON GÜNE BIRAKILMAZ”

Baklava siparişlerinin son güne bırakılmaması gerektiğini belirten Yurtsever; “Havsa’da bu geleneksel bir durumdur. Ramazan Bayramı’nda baklava yenir, ikram edilir. Bayram yaklaşırken tabi ki talep artıyor. Ramazanın ilk haftası geçer ikinci haftasından sonra biz ön sipariş almaya başlarız. Bu tarz siparişler son güne bırakılmaz. Bir iki hafta öncesinden siparişini verir. Arife günü gelir siparişini alır” şeklinde konuştu.

“YENİ NESİL BAKLAVA YAPMAYI BİLMİYOR”

Yurtsever, evde baklava açmayı bilenlerin azaldığına dikkat çekerek; “Tatlı satışları eskiye göre artıyor. Neden? Çünkü yeni nesil yapmayı bilmiyor. Çok üzülerek söylüyorum. Eskiden ninelerimiz, annelerimiz daha fazla evlerde baklava yaparlardı. Baklava satın alma alışkanlığını değiştiren aslında evde baklava yapmayı bilenlerin azalması. Bu kültürü unutturmamak gerekiyor. Yeni neslin de öğrenmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.