Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Berk Ciravoğlu: “Babam hasta yatağında bile bu seçimi kazanırdı”

Edirne’de CHP’nin yaptığı önseçimde büyük bir farkla kazana Şükrü Ciravoğlu’nun adaylıktan çektirilmesiyle ilgili büyük bir kalabalık CHP Edirne İl Başkanlığı önünde protesto gösterisi yaptılar. Burada konuşan Ciravoğlu’nun oğlu Berk; “Babam o gün narkozun etkisindeydi. Hasta yatağında bile bu seçimi kazanırdı” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2024 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2024 15:56
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Berk Ciravoğlu: “Babam hasta yatağında bile bu seçimi kazanırdı”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Belediye Başkan adayını belirlemek için yaptığı önseçimi büyük bir farkla kazanan Şükrü Ciravoğlu, yaşadığı tedavi sürecini tamamlamak için yattığı hastanede, genel başkan Özgür Özel’in yoğun baskılarıyla hastaneye noter gönderilerek görevden el çektirildi. Yaşanan bu olaylara tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partililer, Edirne İl Başkanlığı önünde toplanarak protestoda bulundular. Partililerle beraber il başkanlığı önünde bulunan Şükrü Ciravoğlu’nun oğlu Berk Ciravoğlu, imza sürecinde babasının narkozun etkisinde olduğu ve yaşanan olayları bile tam hatırlayamadığı söyledi. Berk Ciravoğlu; “Babam 5 gün yatması gerekiyordu, 3 günde hastaneden çıktı. Doktorlar daha sonra geldiğinizde boş bir zamanda yapalım dedi. Babam  da boş zaman olduğunu düşündüğü Perşembe günü kalan tedavisini tamamlamak için tekrar hastaneye gitti. Babam bu operasyon sonrası karar alma sürecinde narkozun etkisindeydi. Bu olaylarda bilinci ve iradesi tam olarak yerinde değilken bu imzayı attığını düşünüyorum. Hatta konuşmayı bile tam olarak hatırlamadığını düşünüyorum” dedi.

“BABAM SAPASAĞLAM”

Babasının sapasağlam olduğunu belirten Berk Ciravoğlu, babasının hasta yatağında bile bu seçimi kazanacağını söyledi. Berk Ciravoğlu; “Raporlar istenildiği takdirde doktorlardan alınabilirdi. Ayrıca genel başkan yardımcımızdan da durumu sorulabilirdi. Babam sapasağlam ve geziyor. Ben bir vatandaş olarak bunu söyleme gereği duydum. Babam hasta yatağında bile bu seçimi kazanırdı. İnsanlar ona seni sırtımızda taşısak bile bu seçimi kazanırsın diyorlardı. Çok üzgünüz” ifadelerini kullandı.

“CHP’DE ADALETİN OLMADIĞI ANLAMINA GELİYOR”

Ciravoğlu’nun yardımcısı olan ve hastane sürecinde tüm yaşananlara tanıklık eden Erkan Ak Ciravoğlu’nun çok baskıcı tavırlarla görevden el çektirildiğini belirterek şunları ifade etti; “Genel Başkan 4-5 kez aradı telefonları ben açtım. ‘Bu işin sürdürülebilirliği kalmamıştır, seninle değil kadın adayla devam etmek istiyoruz’ dedi. Sonra 3 kez daha aradı, hastaneye İl Başkanı’yla birlikte noter gönderdiğini, noter huzurunda istifa etmesi gerektiğini söyledi. Israrla, çok baskıcı bir tavırla görevden el çektirildi. Sağlık sorunu olmadığı halde bunun yaptırılması CHP’de adaletin olmadığı anlamına geliyor.”

AVUKATTAN İTİRAZ

Yaşanan sürecin haksız ve hukuksuz olduğunu düşündüğü için bir avukat olarak il seçim kuruluna itiraz ettiğini söyleyen Avukat Cansın Çoğal; “Ben bu süreci duyduğumda haksız ve hukuka aykırı bir süreç olduğunu düşündüğüm için, Atatürk İlkelerine bağlı bir avukat olarak bu karar itiraz etmek istedim. Şu an ilçe seçim kurulunda itirazımız. Bu anti demokratik karar karşı çıkıyoruz. Bu şikayetten sonra kanaatimce Şükrü Bey’in adaylığı düşmez ve sürç devam eder” şeklinde konuştu.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.