Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cezaevi çocuklarına oyun alanı projesi gün sayıyor

Edirne Baro Başkanı Av. Gökhan Karakoç, Edirne Barosu ve Edirne Valiliği işbirliği ile Edirne L tipi ceza infaz kurumunda anneleri yanında kalmakta olan çocuklar için oyun alanı oluşturma projesinde sona gelindiğini ve 10-15 gün içerisinde açılışını gerçekleştireceklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2024 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2024 15:34
Kaynak: HİLAL PEKER
Cezaevi çocuklarına oyun alanı projesi gün sayıyor

Edirne Baro Başkanı Av. Gökhan Karakoç, Edirne Barosu ve Edirne Valiliği'nin işbirliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında, Edirne L Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nda anneleriyle birlikte kalan çocuklar için özel bir oyun alanı oluşturma çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu duyurdu. Karakoç, yapılacak açılışın 10-15 gün içinde gerçekleşeceğini ifade etti.

Edirne Barosu Yönetimi ve Edirne Valiliği işbirliği ile güzel bir işe imza attıklarını söyleyen Karakoç, desteklerini esirgemeyen Edirne Valisi Yunus Sezer’e şükranlarını sundu. Karakoç, beklentilerinin çocukların yüzüne yansıyacak mutluluk ve gülümseme olduğunu söyledi.

“OYUN ÇOCUĞUN GIDASIDIR”

Konuya sadece oyun alanı olarak bakılmaması gerektiğini belirten Karakoç; “L tipi Ceza İnfaz Kurumumuzda hükümlü veya tutuklu olarak bulunan kadın mahkumlarla beraber kalan 1 ila 8 yaş arasında olan çocuklarımız bulunuyor. Maalesef Ceza İnfaz kurumumuz bünyesinde bu çocuklarımızın vakit geçirebilecekleri, eğlenebilecekleri ve oyun oynayabilecekleri bir alan yoktu. Konuya sadece oyun olarak bakmamak lazım. Oyun çocuğun gıdasıdır. Nasıl ekmek gibi su gibi yemek gibi ihtiyaçlarımız varsa çocuklar için de oyun da bir ihtiyaç. Resim çizebilmek, masal dinleyebilmek, puzzle yapabilmek, oyun hamuru ile el becerilerini geliştirebilmek o birikmiş enerjisini atabilmesini sağlamak ve bunları yaparken de yaralanma ve sakatlanma riskinin olmadığı bir alan yaratabilmek çok mühimdi. Cezaevi idaremiz ile yaptığımız görüşmelerde yaklaşık 44-45 metre karelik tek parça büyük bir odayı bulduk. Çocukların düştüklerinde veya kaydıklarında yaralanmaması için bir zemin yaptırdık. Salıncaklar, tahterevalliler, kaydıraklar oyun havuzları yerleştirdik. İçindeki malzemeler Edirne Barosu ve Edirne Valiliği işbirliği ile alınıp yerleştirdi. Biz de Edirne Barosu olarak tüm hızımızla oyuncakları toplamaya devam ediyoruz” dedi.

“10-15 GÜN İÇERİSİNDE AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Karakoç, çalışmalarda sona gelindiğini söyleyerek; “Biz Edirne Barosu Yönetimi olarak projeyi ilk anlattığımızdan beri desteklerini hiç esirgemeyen Sayın Valimiz Yunus Sezer’e bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. ‘Böyle hayırlı bir işten sakın bizi mahrum bırakma başkanım’ demişti. Konuya çok ilgi gösterdi. Çok yakın bir zamanda belki bu hafta, belki önümüzdeki hafta açılışını gerçekleştireceğiz. Bitmek üzere sona doğru gelindi diyebiliriz. Bu haftaya da yetişebilir duruma göre haftaya da kalabilir. 10-15 gün içinde tamamlayacağız ve açılışını gerçekleştireceğiz. Edirne Barosu yönetimi ve Edirne Valiliği işbirliği ile güzel bir işe imza attığımızı düşünüyorum. Bizim beklentimiz çocukların yüzüne yansıyacak mutluluk ve gülümsemedir” diye konuştu.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.