Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP gençliğinden Mumcu’ya anma

CHP Edirne İl ve Merkez İlçe Gençlik Kolları, Uğur Mumcu Parkı’nda düzenlediği törenle 31 yıl önce suikaste kurban giden gazeteci yazar Uğur Mumcu’yu andı.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2024 18:44
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2024 18:47
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
CHP gençliğinden Mumcu’ya anma

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne İl ve Merkez İlçe Gençlik Kolları, 24 Ocak 1993 tarihinde Ankara’da Karlı Sokak’taki evinin önünde bulunan arabasına konulan bombanın patlaması sonucu suikaste kurban giden gazeteci yazar Uğur Mumcu’yu ölüm yıl dönümünde andı.

Uğur Mumcu Parkı’nda düzenlenen törene, CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır, Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, CHP Edirne İl ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Edirne İl ve Merkez İlçe Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri, parti üyeleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldılar.

“ÇİÇEK AÇMAYI BEKLEYEN ÇOCUKLARIN VAR BU TOPRAKLARDA”

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı CHP Edirne Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Başak Erdaş yaptı. Erdaş, Uğur Mumcu’yu 31 yıldır her gün özlediklerini belirterek; “Çünkü her gün bize gazeteci olarak sunulanları görünce, 31 yılda 1 Uğur Mumcu yetiştirememiş olmanın derin acısını, içimizin en derinlerinde yaşıyoruz. Her şeye rağmen rahat uyu Uğur Mumcu. Ülkeyi esir alan cahilliği, karanlığı aydınlatmada senin yaktığın meşalenin ışığında yol alıyoruz. Bu topraklar, Uğur Mumcu gibi bir gazeteci yazar gördü. İyi ki gördük, tanıdık ve bizim topraklarımızda yeşerdin. Seni tanımayanlara anlatmak, bizim boynumuzun borcu olsun. Kimse korkup köşeye sinmesin diye seni her gün biraz daha artarak anlatacağız. Sen, ‘Silahların sustuğu, düşüncelerin kır çiçekleri gibi açtığı günleri göreceklere ne mutlu’ demiştin. O günleri getirmek, bizim boynumuzun borcu olsun. Rahat uyu Uğur Mumcu. Senin kadar cesur olmaya çalışan, çiçek açmayı bekleyen çocukların var bu topraklarda” dedi.

UĞUR MUMCU ANITI KARANFİLLERLE SÜSLENDİ

Erdaş’ın konuşmasının ardından törende Esranur Yavaş, Uğur Mumcu Yaşıyor adlı şiiri okudu. Şiirin ardından tören katılımcıları, Uğur Mumcu anıtına kırmızı karanfil sundu. Karanfillerin anıta bırakılmasıın ardından tören sona erdi.

UĞUR AKAGÜNÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.