Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP ve AK Partili üyelerden süt konseyine tepki

İl Genel Meclisi’nin CHP’li Üyesi Mustafa Üstün ve AK Partili Üyesi Secaattin Uyur, Ulusal Süt Konseyi’nde 13,5 TL açıklanan çiğ süt fiyatına tepki gösterdi. 2 partinin temsilcileri, fiyatı belirleyenlerin hayvancılıkla uğraşmadığına dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2024 18:11
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2024 18:14
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
CHP ve AK Partili üyelerden süt konseyine tepki

Edirne İl Genel Meclisi’nin bugün düzenlenen Şubat ayı 2’nci toplantısında Ulusal Süt Konseyi’nin 2024 yılı için açıkladığı çiğ süt fiyatı gündem oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Genel Meclisi Uzunköprü Üyesi Mustafa Üstün, Ulusal Süt Konseyi’nin 13,5 TL olarak açıkladığı çiğ süt fiyatına tepki gösterirken; fiyata tepki göstermeyen birlik ve kooperatif başkanlarını eleştirdi. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Genel Meclisi Lalapaşa Üyesi Secaattin Uyur da Üstün’e destek verdi.

“HAYVAN BAKMADAN SÜT FİYATI BELİRLİYORLAR”

CHP’li Üstün, Ulusal Süt Konseyi’nin üyelerine dikkat çekerek; “Ulusal Süt Konseyi’ndeki üyelerin kimler olduğunu biliyor musunuz? Süt fiyatlarını belirleyenler kimler? Türkiye çapında 55 tane firma var. 72 tane de üretici birliklerinin, kooperatiflerin başkanları var. Bu birliklerin başlarındaki kişiler bu işi yapmıyorlar. Yapmadıkları için sıkıntı yaşıyoruz. Bu kişiler takım elbiseleriyle gelip deri koltuklara oturuyorlar, ahırda hayvan bakmadan süt fiyatını belirliyorlar. Açıklanan 13,5 TL’lik fiyatın karşısında oradaki birlik yöneticilerinin, kooperatifçilerin masadan kalkması lazımdı. Hayvancılığı nereye getirdiler? Türkiye’de kooperatifçilikle ilgili imaj zedelenmesi var” ifadelerini kullandı.

“ONLARI BAŞKAN YAPMAYACAĞIZ”

Üstün’ün konuşmasının ardından konuyla ilgili söz alan AK Partili Uyur ise hayvancılık yapmayan isimlerin birlik ve kooperatiflere başkan olarak seçilmemesi gerektiğini belirterek; “72 tane seçtiğimiz kişinin kaçında acaba ineği olmayıp başkan olan var mı? O zaman onları başkan yapmayacağız. Biz bu ülkede inek bakmayan adamı kooperatif başkanı yaparsak, tarım yapmayan adamı ziraat odası başkanı yaparsak; kendi kendimize bu çiviyi çakarız” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.