Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ciravoğlu; “O iftar yemeğinin siyasi boyutu yok”

Edirne Valiliği ve ETSO’nun düzenlediği iftar yemeğine, EDSİAD üyesi olarak katıldığını belirten Şükrü Ciravoğlu; “Her yapılan geleneksel iftar yemeğine katıldım. Siyasi hiçbir boyutu yok” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2024 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2024 12:25
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Ciravoğlu; “O iftar yemeğinin siyasi boyutu yok”

Edirne Valiliği ve Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) tarafından dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ın da katıldığı bir iftar yemeği düzenlendi.

Edirne Sanayici ve İş Adamları Derneği (EDSİAD) üyelerinin de davet edildiği iftar yemeğine EDSİAD üyesi olarak katılan Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Şükrü Ciravoğlu, eleştirilerin odak noktası oldu. Konu hakkında ‘batiekspres.com’ haber sitemize konuşan Ciravoğlu, iftar yemeğinin her yıl yapılan geleneksel bir yemek olduğunu, konunun asla siyasi bir yönü olmadığını söyledi.

“EDSİAD ÜYESİ OLARAK KATILDIM”

Yemeğe Edirne’de ticari faaliyette bulunun birçok kişinin katıldığını, ticaretle uğraşan ve kendisi gibi CHP Edirne Belediye Başkan adayı adayı olan iş insanı Ergun Türkyılmaz’ın da salonda olduğunu belirten Ciravoğlu; “Edirne Valiliği ve ETSO tarafından düzenlenen bir iftar yemeğiydi. Bir ayağı da Edirne Sanayici ve İşadamları Derneği’ydi. Ben Edirne Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin faal bir üyesiyim. Dernek başkanımız İsmet Açıkgöz bana bir davet yazarak bildirdi ve katılımımı rica etti. Ben de bunun üzerine akşam bu toplu yemeğe katıldım. Bunun siyasetle veya bir siyasi partiyle hiçbir ilgisi yok ama bakanın gelmesi nedeniyle buradan böyle bir sonuç çıkarılır gibi bir izlenim oluştu. Tamamen iş insanlarına ve iş çevrelerine yönelik, her türlü siyasi görüşe sahip birçok işadamı, kuruluş başkanı, dernek başkanı, esnaflar, sanayiciler, sanayi sitesinden insanlar, çok farklı kesimlerden çok sayıda insan vardı. Biz de iftara katıldık ve sonucu beklemeden çıktık. Ne fotoğraflarla bir ilgim var, ne oradaki topluluğun ne yaptığıyla bir ilgim var. Bizim Edirne Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin her sene geleneksel olarak düzenlemiş olduğu bir iftar yemeğidir. Bu yıl fark olarak sadece müşterek oldu” dedi.

“BURADAN BİR ŞEYLER ÇIKARMAK SON DERECE ÜZÜCÜ”

İftar yemeğine katılmasından siyasi bir sonuç çıkarmanın üzücü olduğunu belirten Ciravoğlu; “Kesinlikle siyasi bir tarafı yok. öyle bir olay da olmadı, söylem de olmadı. Bir başka gazetede de AK Parti Milletvekili Sayın Fatma Aksal ile konuşurken fotoğrafım koyularak bir şeyler ima edilmeye çalışılmış. Sadece bana sağlığımın nasıl olduğunu sordu, ben de ‘çok teşekkür ederim, iyiyim’ dedim. Konuşma sadece bu kadar” ifadelerini kullandı.

“SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM”

CHP Edirne Belediye Başkan adaylığından el çektirilmesi sürecinden bu yana CHP’ye zarar vermemek için kenarda durduğunu ama birilerinin kendisi üzerinden siyaset yapmaya çalıştığını söyleyen Ciravoğlu; “Orada çeşitli siyasi partilerden arkadaşlarımız vardı. Bizim partimizden de arkadaşlarımız vardı. CHP Belediye Başkan aday adayı olan Ergun Türkyılmaz arkadaşımız da oradaydı. O da bir işadamı. Doğal olarak onun da katılması çok normal bir şey. Burada sürekli yapılmak istenen bir şey var. Benim üzerimden siyaset yapılmaya çalışılıyor. Ben de bu süreçte başından beri partime zarar vermemek için kenarda durarak hiçbir şey yapmamaya çalışıyorum. Son derece masum bir iftar yemeğine katıldık diye bunu alıp bir siyaset malzemesi yapmaları ayıptır, utanç verici bir şeydir. Benim elbette siyasi faaliyetlerimin dışında ticari faaliyetlerim, sivil toplum kuruluşu üyeliklerim de var. Bunların faaliyetlerine elbette katılacağım. Bugüne kadar nasıl yaşadıysak, bundan sonra da Edirne’de aynı şekilde yaşayacağız. Bu olaylar nedeniyle bundan sonra kendi düşünce şeklimizi, yaşam şeklimizi, tavrımızı değiştirecek değiliz. Normal hayatımıza devam edeceğiz. Siyasi olaylar orada oldu ve bitti benim için. Ben şimdi normal hayatıma devam ediyorum. Bunu saptırarak yayımlayanlar hakkında kişisel hakların ihlaliyle ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. Erişimin engellenmesini isteyeceğim” diye konuştu.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.